תוצאות ביופסיה בהריון ופענוח

דיון מתוך פורום  סרטן השד

07/08/2017 | 09:58 | מאת: עדי

שלום- אני בהריון בשבוע 20 ובבדיקת א"ס נמצא בשעה בשד שמאל 4 מבנה היפואקוגני לובולרי מוארך בגודל 16*5 מ"מ בתוך דקט עם זרימת דם וגוש נוסף בבית השחי המתאים לשד אקססורי. בביופסיה שנעשתה רק לגוש בשד נלקחו 5 דגימות התשובה היתה cores of breast tissue showing fibrocystic changes fibroadenomatoid and lactational changes no evidence of malignancy אני מבינה מהתוצאה שזה שפיר. שאלותי: 1. בשנת 2014 הממצא הזה בא"ס כלל לא היה קיים- האם סביר שגוש שפיר בגודל כזה פתאום יופיע תוך 3 שנים? 2. בעבר היתה לי שחפת ריאתית בדיוק באיזור זה ובמהלך האבחון עברתי 4 בדיקות סיטי וקרוב ל40 צילומי רנטג במשך שנה- המון קרינה לאיזור. האם זה מחזק את האפשרות כי הממצא כן חלילה יכול להיות סרטני? 3. האם יכול להיות כי הדגימות נלקחו רק מהחלק הבריא בגוש? 4. מה הסבירות לפענוח שגוי? האם ההמלצה לרוב היא לשלוח את הביופסיה לחוות דעת שניה? 5. האם הממצא הנל יכול להיות קשור להריון? 6. נאמר לי לחזור על א"ס בעוד 3 חודשים- מדוע בעצם? תודה רבה ובשורות טובות לכולנו

08/08/2017 | 23:57 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

1. בהריון קורים המון שינויים בשדיים. ממצא של 16 מ"מ זה לא גוש ש"מופיע" פתאום תוך 3 שנים, זה בהחלט משהו שיכול להופיע בהריון 2. קרינה בעבר לא מחזקת ולא שוללת אפשרות שזה סרטני. הביופסיה היא מה שקובע 3. הכל יכול להיות, אבל ממצאי הביופסיה די תומכים בממצאי הדמיה + רקע של הריון 4. סבירות נמוכה, כמובן תלוי במעבדה ובניסיון הרופא. לרוב אין המלצה לשלוח לחוות דעת שניה, אבל זו זכותך אם את לא סומכת על התוצאה 5. בהחלט נשמע קשור להריון 6. לא יכולה לדעת, אין לי את כל הנתונים שעליהם הסתמך הרופא שהמליץ תרגישי טוב ותעקבי, תמיד אפשר לחזור לבדיקה נוספת ובירור אם את לא שקטה, כולל במקום אחר

09/08/2017 | 07:39 | מאת: עדי

תודה רבה כל המענה המפורט! אשמח לשאלה אחרונה , במידה וברצוני לקבל חוות דעת נוספת על ביופסיה - מה עלי לעשות? כמה זמן בעצם נוהגים לשמור את האשמות במעבדה בה בוצעה הבדיקה( ביצעתי בבית חולים לניאדו ואינני יודעת כמה הם " מוסמכים/ טובים" בתחום הפתולוגי) . המון תודה

11/08/2017 | 18:19 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הם מוסמכים כמו כל מכון פתולוגי אחר, לגבי טיבם אין לי ניסיון. שומרים דגימות לפחות 15 שנים. אם את רוצה עוד חוות דעת, תבקשי מהכירורג שיתן לך מכתב לפתולוגיה להוציא דגימות. תצטרכי להשאיר פיקדון (ולהחזיר דגימות כדי לקבלו חזרה), לקחת את זה למכון בו את רוצה לקבל חוות דעת נוספת (אחרי שתתאמי את זה מולם בטלפון או פקס), לשלם על חוות הדעת ואז להחזיר את הדגימות ללניאדו.

מנהל פורום סרטן השד