קיתורדה וסרטן השד - FDA

דיון מתוך פורום  סרטן השד

25/05/2017 | 20:15 | מאת: רוני

שלום לאחרונה אושרה קיתורדה בארה"ב לטיפול בכ-15 סוגי סרטן כולל מקרים מסויימים של סרטן השד. לאיזה סוגי סרטן השד קיתורדה עשויה לעזור ? תודה רוני

27/05/2017 | 10:15 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי התרופה אושרה לגידולים עם מאפיינים מסויימים שנצפים בבדיקה פתולוגית. מדובר בסמנים שנקראים MSI-H או בעברית אי יציבות גנומית (microsatellite instability), או חוסר צביעה לחלבונים ממשפחת MMR. אלה סמנים שמאוד נדיר לראות בגידולי שד, ואם כבר מוצאים אותם, זה בעיקר בגידולים שלא מבטאים את 3 הקולטנים הקלאסיים של אסטרוגן/פרוגסטרון/her2 - מה שנקרא triple-negative. וגם בתוך קבוצה זו עדיין יש תת קבוצה שלא מגיבה טוב, לא יודעים בשלב זה לאפיין אותה בצורה ברורה.

מנהל פורום סרטן השד