בדיקת סמני סרטן מלפני יומיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

22/05/2017 | 18:42 | מאת: עינב

שלום רב, לאחותי היה סרטן בשד לפני 10 שנים עברה כריתה מלאה. טיפולים כימוטרפיים. לפני 5 שנים קיבלה תרופה טימוקסיפן עשה לה בעיות בכבד והחליפו לה את התרופות. עד היום היא במעקב והיום היא שותה שוב את התרופה טימוקסיפן עשתה בדיקת דם סמנים ולהלן התוצאות Cea 4.89 Ca 15-3 89.5 האונקולוגית אמרה לה לחזור על הבדיקה עוד 3 שבועות ואילו רופאת המשפחה הודיעה לה שהסרטן חזר השאלה שלי מה זה אומר אחותי וכל המשפחה שלנו בהיסטריה ויש לה ילדים קטנים בבית

23/05/2017 | 22:41 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי, חסר המון מידע (שאני לא בטוחה שכדאי לפרט אותו במסגרת הפורום) כדי להתייחס לתוצאות האלה, אבל בטח שאי אפשר לקבוע ש"הסרטן חזר" על סמך בדיקה בודדת. אם האונקולוגית המליצה לחזור על בדיקה עוד 3 חודשים ולא ביקשה דחוף בדיקות אחרות, ייתכן שיש לה בסיס לחשוב על סיבות אחרות לעליית אחד הסמנים (הראשון הוא בתחום הנורמה). אם אתם לא רגועים, כדאי לחזור לאונקולוגית ולקבל הסבר שיספק ו/או ירגיע אתכם

מנהל פורום סרטן השד