בדיקות לנשאיות שחלו אחרי הסרת שדיים

דיון מתוך פורום  סרטן השד

03/05/2017 | 22:29 | מאת: נינה

שלום רב. אני נשאית ברכה 1. חליתי בסרטן השד לפני 6 שנים. עברתי למפקטומי,כימותרפיה, הסרת שחלות, הסרת שדיים ושיחזור עם סיליקון. לא עברתי הקרנות. לקחתי שנתיים וחצי טמוקסיפן ועכשיו אנסטרזול. הייתי במעקב במכון מירב בשיבא. קופ"ח מכבי הפסיקה את ההתקשרות עימם על כן עברתי לשערי צדק. בשיבא נשאיות נבדקות באולטרא סאונד וחצי שנה אחרי באם.אר.איי וכך הלאה. בשערי צדק הופתעתי לשמוע שנשאיות שעברו הסרה נבדקות אך ורק באולטרא סאונד פעם בשנה. אשמח לשמוע מה הסיבות להבדלים הללו? מה דעתכן? ומה עליי לעשות? אני מאוד לא רגועה ללא בדיקת אם אר איי פעם בשנה תודה רבה

03/05/2017 | 23:04 | מאת: ד"ר רינת ברנשטיין

הי נינה, למעשה אין פרוטוקול ברור למעקב הדמייתי אצל נשים שעברו כריתה מלאה, כי אין הוכחה שזה אכן יעיל יותר מאשר בדיקה ידנית בלבד (וכמובן שאם בדיקה ידנית מעלה ממצא חשוד, מבררים אותו בעוד שיטות). ואחת הסיבות לכך היא שהסיכון להישנות הוא כל כך קטן, שאינו מצדיק מעקב כל כך אינטנסיבי. כל מרכז קובע את הפרוטוקול שלו, ויש מרכזים מכובדים בארה"ב שלא מפנים כלל לבדיקות הדמיה. אז למה בשיבא עושים גם וגם, ובשע"צ רק אולטרא-סאונד? הרבה פעמים זה לאו דווקא מסיבות רפואיות... את יכולה לסמוך בעיניים עצומות על מרפאת נגה ולהיות שקטה גם ללא MRI.

מנהל פורום סרטן השד