חרדה מגוש בשד בהריון

דיון מתוך פורום  סרטן השד

15/03/2017 | 18:32 | מאת: נועה

שלום. בת 33. בהריון בשבוע 33. לפני 6 וחצי שנים בהריון הראשון התגלה גוש בשד ימין ובלוטה מוגדלת בבית שחי שמאל. הגוש התגלה כשפיר ונעלם ממש אחרי הלידה ובבית השחי יש מבנה שממשיך ללוות אותי. עשיתי לו פעמיים ביופסיה וגם היה בסדר. נמצאת במעקב כל שנה למרות שאין סיפור משפחתי . אולטרסאונד שד תקין לפני 8 חודשים. לאחרונה מצאתי גוש בשד ימין , האותו המקום של ההריון הקודם. זז ואני ממש משחקת איתו מצד לצד. בעוד כמה ימים אני הולכת למומחה, אבל בינתיים בחרדה גדולה. אבל רציתי לשרול - האם גוש בשד שזז נחשב לפחות חשוד ? או שזה סתם טענה לא מבוססת ? האם העובדה שעשיתי סונר לפני 8 חודשים צריכה להרגיע אותי ? אני מיואשת ומפוחדת. תודה !

15/03/2017 | 20:31 | מאת: פרופ' דינה לב

היי נועה, את עושה בדיוק מה שצריך!! תבדקי אצל כירורג שד והוא יוכל להעריך טוב יותר את מהות הגוש. עצם העובדה שהיה לך גוש דומה בהריון הקודם מעלה את הסבירות כי אכן מדובר בממצא שפיר. במהלך ההריון מרקם השד משתנה ויתכן וזה מה שאת ממששת. יחד עם זאת רק בדיקת רופא והמשך בירור, באם צריך, יוכלו לקבוע בוודאות את מהות הממצא בבריאות, דינה

מנהל פורום סרטן השד