ציסטות בשד

דיון מתוך פורום  סרטן השד

27/06/2001 | 20:48 | מאת: קמי

שלום יש לי הסטוריה של ניתוחים להוצאת גידולים שפירים מהשד (מגיל 18 ועד היום גיל 43) עברתי 3 נתוחים ובכולם היו תשובות של פיברואדנומה. לטענת הכירורגים יש לי שד פיברואדנומי. אני נמצאת במעקב שנתי של ממוגרפיה + אולטרסאונד. לפני כשנה הוצא לי גידול - שוב פיברואדנומי. לפני כחודשיים גיליתי גוש בשד ובבדיקה של רופאה כירורגית-שד מסרה לי שלטענתה שוב זה פיברואדנומה ומכיוון שזה כל כך קטן אינה חושבת כלל להתערב. היא ניסתה לערוך בדיקה מקומית של דיקור אך לא הצליחה. בכל מקרה שלחה אותי לאולטראסאונד. התשובה היתה: נמצאו בשני השדיים גושי ציסטות. בשד אחד ציסטה די גדולה (מעל 2 ס"מ) וציסטה קטנה). בשד השני נמצאו גם שתי ציסטות. אחת בגודל של כ- 1 ס"מ + והשני קטן ביותר. תשובת הרופאה - אין לי מה לדאוג מכיוון שאלו רק ציסטות. בציסטות אינה נוגעת. כמו כן הן יכולות להעלם. ביקשה שאבוא לבדיקה חוזרת בעוד כשנתיים. הרופאה הנ"ל מומחית בנושא והיא זו שניתחה אותי לפני כשנה. לא נרגעתי וביקשתי מרופא המשפחה לעשות בדיקת דם למרקרים. התשובות - CA-125 - 10.8, CA-15-3 - 26.9, MCA - 10.2, CEA - 0.4. לפני כשנה וחצי לערך עשיתי בדיקות כנ"ל והתוצאות - CA-125 - 12.7, CA-15-3 -21.8, MCA - 10..2, CEA - 1.3. שאלתי: יש הרעה בתשובות. האם זה מראה על סרטן. לפי דברי רופא המשפחה אין לי סימנים אך זה לא אומר 100%. מה עלי לעשות הלאה? האם אפשר לקבל שם של רופא כירורג-שד באזור חיפה? לתשובתכם בהקדם תודה, קמי

28/06/2001 | 11:04 | מאת: דר' בן אהרון

קמי שלום, אני מתרשם מכתיבתך, שכן קיבלת מענה לשאלותיך, אנסה להבהיר: 1. פיברואדנומה של השד הינו גידול שפיר. מצב, שבו מספר פיברואדנומות מתפתחות בשדיים ידוע, אמנם לא שכיח ברם לאחר הסרתם יש מקום למעקב שגרתי ותו לא. פ. לא מעלה את שכיחות התחלואה בסרטן השד, ואת לא נמצאת בקבוצת סיכון יחודית. 2. הציסטות בשדיים שנראו באולטראסאונד הן ממצא שכיח, אינן מהוות גורם "מאיים" לא מצריכות טיפול, למעט מעקב שגרתי. 3. בדיקות הדם שעשית אינן מלמדות . מדובר בסמנים שאתיים שונים שאינן יחודיים רק לסרטן, סמנים אילה יכולים להיות גבוהים גם במצבים טבים. לדוגמא: CEA יכול להיות גבוה אצל מעשנים ו- CA15-3 יכול להיות גבוה מהנורמה בנשים עם מסטופתיה פיברוציסטית- שזה מצב "פיזיולוגי" שפיר. לא הוכח ולא נהוג לבצע סקירה של אוכלוסיה בריאה ע"י בדיקת הסמנים שציינת. הסמנים נבדקים אצל חולי סרטן כדי לעקוב אחר פעילות מחלתם ולעיתים כדי לאשרר אבחנה קלינית כמו CA 125 בחשד לציסטה שחלתית ממארת. ברפואת השד בדיקת הסמנים נעשית לצורך מעקב רק אצל נשים עם סרטן השד. אני מציע לך להשאר במעקב במרפאת שד מקצועית במקום מגוריך. בברכה,

30/06/2001 | 20:11 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

לקמי בד בבד עם מעקב רפואי קונבנציונלי עברי טיפול קינסיולוגי . טיפול העובד על הגוף- נפש עם היבטים רבים. איזון מרדיאנים- מגע בריאות. יעזור נפשית וגופנית

מנהל פורום סרטן השד