שלום....

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

21/07/2006 | 11:33 | מאת: URI

שלום ראיתי באחד התשובות שלך כי כתבת על תומאס קוקס הרצתי את השם בגוגל וקראתי מאמר....בכל מקרה הוא כותב שלא יודעים איזה משמעות לתת לתשובה של הPCR כי הנגיפים יכולים להיות ממש קטנים ומוחלשים כך שהבדיקה לא תזהה אותם....הוא אמנם טוען שאם זה כך אז לא יווצר קונדילומה אבל אני מבין שאני עדיין יכול להדביק....זה נכון?

שלום PCR מזהה DNA של נגיפים ולכן לרוב משקף נגיפים בעלי יכולת הדבקה. הבדיקה שימושית כאשר היא שלילית שאז אנחנו יודעים שכבר איננו נושאים את הנגיפים ואיננו מדבקים. השיעור של כזוב שלישי כלומר שהתשובה שלילית ועדיין יש נגיפים מדבקים הוא 5%. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה