קונדילומה וכמה שאלות חשובות

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/03/2015 | 16:42 | מאת: מישהי אחת

שלום, לבחור שהתחלתי לצאת איתו יש קונדילומה באיבר המין. מתוך מאמרים שונים שקראתי, הבנתי שכל עוד האיזור הנגוע מכוסה, אי אפשר להידבק, ולכן אין כל חשש בשימוש בקונדום (שמכסה את כל האיזור הנגוע, לטענת הבחור) ביחסי מין. האם זה נכון? היום הוא ביקר אצל רופא עור, שהסיר יבלת אחת, וטען כי כעת אפשר להוריד את האיסור בנוגע למין אוראלי. האם זה הגיוני ואפשרי? האם כדאי לסמוך על זה? באילו מקרים אפשר לקיים יחסים אורליים בלי להידבק? בנוסף לאלה, מצאתי את המשפט הבא באתר אחר. האם המחלה באמת חולפת לה עם הזמן? "ב- 85% מהמקרים היבלות חולפות מעצמן. טיפולים קוסמטיים להסרת היבלות לא מרפאים את המחלה. מה שמרפא את המחלה זה הזמן שחולף." אשמח לתשובתך! תודה רבה.

האם זה נכון?=לא האם זה הגיוני ואפשרי?= לא באילו מקרים אפשר לקיים יחסים אורליים בלי להידבק?= כאשר PCR ל HPV יוצא תקין האם המחלה באמת חולפת לה עם הזמן?= כן מערכת החיסון משמידה את הנגיפים.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה