יחסים לא מוגנים

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

21/03/2014 | 13:37 | מאת: מודאג

שלום דר', קיימתי יחסי מין לא מוגנים במהלכם חדרתי אנאלית לגבר ללא קונדום למספר דקות בודדות עד שגמרתי בתוכו.המחשבה שהוא אפשר לי באופן חופשי לגמור בתוכו גרמה לי לחשוב שמאחר והוא לא חושש, הוא נשא איידס. למחרת האירוע פניתי למיון וקיבלתי טיפול מונע לאיידס PEP וכן זריקה לישבן שאיני יודע למה היא ניתנה (הבנתי שכנראה למחלות מין) ואנטיביוטיקה מסוג אזניל. במיון עשו לי בדיקות דם לאיידס והפטיטיס אשר יצאו תקינות. כבר 28 ימים שאני נוטל את הטיפול המונע והיום אני מסיים אותו. יש לי מספר שאלות: מתי הכי מוקדם אפשר להיבדק ל HIV כדי לוודא שלא נדבקתי ? מה הסיכויי בכלל שנדבקתי ב HIV ? האם למרות הטיפול המונע שקיבלתי במיון למחלות המין יש סיכוי שאני נושא מחלת מין מסוימת ? נכון להיום, חודש לאחר המקרה אין לי שום תסמינים חיצוניים. ושאלה שהכי חשובה לי, מתי אוכל לחזור ולקיים יחסי מין מלאים מבלי לדעת שאני מסכן את זוגתי ? כמובן ששאלתי זו מתכוונת למועד הבטוח שאפשר לקיים יחסי מין ולאחר שביצעתי את הבדיקות. שאלה אחרונה היא איזה בדיקות עלי לעשות אשר מקיפות את כלל מחלות המין וכדי לשלול אותן ומתי יש לבצע אותן כדי לחזור כמובן לפעילות מינית בטוחה? סליחה על השאלה הארוכה ותודה על תשובתך.

מתי הכי מוקדם אפשר להיבדק ל HIV כדי לוודא שלא נדבקתי ? = חודשיים מה הסיכויי בכלל שנדבקתי ב HIV ?= אחד לאלף האם למרות הטיפול המונע שקיבלתי במיון למחלות המין יש סיכוי שאני נושא מחלת מין מסוימת ?= כן נכון להיום, חודש לאחר המקרה אין לי שום תסמינים חיצוניים. ושאלה שהכי חשובה לי, מתי אוכל לחזור ולקיים יחסי מין מלאים מבלי לדעת שאני מסכן את זוגתי ? = אם אתה הולך על בטוח אז אחרי שתוצאות הבדיקות למחלות מין תהיינה תקינות. שאלה אחרונה היא איזה בדיקות עלי לעשות אשר מקיפות את כלל מחלות המין וכדי לשלול אותן ומתי יש לבצע אותן כדי לחזור כמובן לפעילות מינית בטוחה?= תוכל לברר ב03-6956867

28/03/2014 | 13:16 | מאת: גבר מודאג

דר' יקר, תודה על תשובתך. בהמשך להודעתי: כרגע קיבלתי תוצאות בדיקת דם ואלו הן, מה זה אומר ? האם אני צריך להיות מודאג? האם עלי לעשות בדיקות נוספות ? תודה על תשובתכם המהירה HBS Antigen Negative ANTI HBS NONIMMUNE 1.00 MIU/ML HCV ABS negative TPHA(TREPONEMA PALL.ABS) negative

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה