קונדלימה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

12/02/2014 | 22:35 | מאת: אורלי

שלום רב, אתמול פרטנר שאיתו אני מקיימת יחסי מין, הודיע לי שמצאו לו יבלת _קונדלימה) שהורידו לו בצריבה. חשוב לציין כי כל הפעמים שקיימנו יחסי מין היו עם קונדום אך הבנתי שזה לא מגן ב100 אחוז. יש לי כמה שאלות לאור המידע שאספתי מהאינטרנט. אשמח אם תענה על כל השאלות כי אני ממש חוששת: 1. מה הסיכוי להדבקות אם היה שימוש בקונדום? 2. האם בדיקה של רופא נשים יכולה לאמת או לשלול הדבקות גם אם זה לא התפרץ ? כלומר לא הופיעו אצלי שום יבלות (כי קראתי שזה לא מופיע ישר) 3. אם חלילה נדבקתי יש מה לעשות כדי שזה לא התפרץ? 4. יש טעם לעשות עכשיו חיסון או שחלילה זה יכול להיות מסוכן ולגרום להתפרצות המחלה? 4. האם אותו בחור מדבק ו"מסוכן" גם לאחר שהורידו לו את היבלת? או שסכנת ההדבקות היא רק בזמן המחלה. כלומר - לא אוכל לשכב איתו יותר? תודה רבה, אורלי

1. מה הסיכוי להדבקות אם היה שימוש בקונדום?= 25% בכל מגע מיני. 2. האם בדיקה של רופא נשים יכולה לאמת או לשלול הדבקות גם אם זה לא התפרץ ? = זה נעשה בבדיקת PCR ל HPV 3. אם חלילה נדבקתי יש מה לעשות כדי שזה לא התפרץ? = תשובה יכוטלה להינתן אחרי קולפוסקופיה לכל אברי המין, פה, עינים ופי טבעת. 4. יש טעם לעשות עכשיו חיסון או שחלילה זה יכול להיות מסוכן ולגרום להתפרצות המחלה? = החיסון הוא היעיחךל ביותר כשתוצאת ה PCR ל HPV היא תקינה. 4. האם אותו בחור מדבק ו"מסוכן" גם לאחר שהורידו לו את היבלת? = מה שקובע אם נושא את נגיפי ה HPV

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה