מה הסיכוי שקונדילומה שטופלה תגרום לסרטן

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

03/12/2013 | 18:53 | מאת: דרור

במאמר מצויין: "ומחלת הקונדילומה (יבלות של אברי המין -HPV) עלולה אף לגרום לסרטן". בני עבר אצלך טיפול במחלה לפני כ-6 שנים. מאז לא היתה חזרה או התעוררות שלה. שאלתי היא מה הסיכוי לחלות במחלת הסרטן או שהטיפול וההכחדה מוציאים את החולה מהסטטיסטיקה הזו? תודה מראש....

כאשר תוצאת PCR ל HPV תקינה הסכוי אפסי. בכל מקרה מומלץ מעקב תקופתי בקולפוסקופיה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה