תוצאות לאחר ביופסיה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

11/11/2013 | 16:26 | מאת: שלומית כהן

שלום, לפני חודשיים עשיתי בדיקת פאפס והיא יצאה תקינה. לפני כחודש הוציאו לי מאיזור איבר המין חתיכה קטנטנה שגיליתי באזור איבר המין. לאחר בדיקת ביופסיה גילו שנמצאה התאמה לאבחנה hpv. מה זה אומר? ומה צריך לעשות עכשיו?? אני ממש לחוצה. אשמח לתשובה בהקדם. שלומית

הצעד הבא המומלץ הוא קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי טבעת פה ועינים והסרת נגדעי הקונדילומה בלייזר בהכוונה של קולפוסקופ. לאחר הסרת הנגעים בדיקת PCR ל HPV ולאחר קבלת תוצאה תקינה ניתן לשקול להתחסן.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה