מספר שאלות לגבי הרפס אוראלי

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

11/10/2013 | 16:05 | מאת: אבנר

שאלה ראשונה - האם אדם עם הרפס פעיל HSV-1 יכול לגרום להתפרצות מחודשת של הרפס אוראלי אצל אדם אחר שכבר נדבק בהרפס בעברו? במילים אחרות - האם זהו טריגר להפעלה? שאלה נוספת - האם אדם עם הרפס אוראלי בנקודה אחת יכול לגרום להתפרצות נוספת במקום אחר בפה בזמן שכבר יש הרפס שהתפרץ בנקודה כלשהי? עוד שאלה - מתי אפשר לדעת בוודאות שאין יותר הפצה של וירוס לאחר שכבר אין סימן על הפה? מתי בערך נגמרת תקופת ה Asymptomatic shedding לאחר סיום ההתפרצות? שאלה אחרונה - האם הרפס מסוג HSV-1 עובר בשכיחות גבוהה לאיברי המין דרך מין אוראלי? תודה רבה

האם אדם עם הרפס פעיל HSV-1 יכול לגרום להתפרצות מחודשת של הרפס אוראלי אצל אדם אחר שכבר נדבק בהרפס בעברו? = לא ידוע האם אדם עם הרפס אוראלי בנקודה אחת יכול לגרום להתפרצות נוספת במקום אחר בפה בזמן שכבר יש הרפס שהתפרץ בנקודה כלשהי?= כן מתי אפשר לדעת בוודאות שאין יותר הפצה של וירוס לאחר שכבר אין סימן על הפה? = תמיד ישנה הפצה ובזמן הנגעים היא גבוהה יותר. האם הרפס מסוג HSV-1 עובר בשכיחות גבוהה לאיברי המין דרך מין אוראלי?= השכיחות היא 25% בכל מגע מיני.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה