פאפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

11/10/2013 | 08:49 | מאת: ירדן

ד"ר שלום, אני ובן זוגי מקיימים יחסים כבר שנה וחצי ללא קונדום, אני לוקחת גלולות פמינט. לפני כחודשיים התגלה אצל החבר שלי יבלת על אבר המין הלכנו לרופא עור ומין הוא צרב את היבלת ואמר שזה יבלת של פאפילומה. מבדיקות פאפ שעשיתי לפני כחצי שנה מכוון שיש לי אקטרופיון הבדיקות יצאו תקינות. האם אני צריכה לעשות שוב בדיקות, איך אני יודעת אם אני גם נגועה בנגיף איך נדבקים האם הוא קיים אצלי כבר כמה שנים? איך מטפלים בזה? האם משום שיש לי אקטרופיון יש לי סיכוי גבוהה יותר לסרטן צוואר רחם בגלל היבלת של בין זוגי? אני קיימנו יחסי מין אוראלים אנאליים ורגילים איך אני נבדקת גם בשאר המקומות? אשמח אם תענה על השאלות.. תודה רבה.

איך אני יודעת אם אני גם נגועה בנגיף.=\על סמך בדיקת PCR ל HPV. איך נדבקים? = לרוב ביחסי מין האם הוא קיים אצלי כבר כמה שנים?= אין לדעת. איך מטפלים בזה?=במה לטפל איני מבין משאלתך. האם משום שיש לי אקטרופיון יש לי סיכוי גבוהה יותר לסרטן צוואר רחם בגלל היבלת של בין זוגי?= לא איך אני נבדקת גם בשאר המקומות?= באמצעות קולפוסקופיה ואח"כ בPCR ל HPV אשמח אם תענה על השאלות..

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה