הרפס

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

26/06/2006 | 18:24 | מאת: רינת

לבן זוגי מחלת הרפס וגינלי שחטף בעת שהותו ברומניה. לפני כ 4 שנים פרץ ההתקף האחרון. לפני מס' ימים פרץ לו שוב התקף והוא קיבל טיפול תרופתי ל 5 ימים. הבנתי שאסור לקיים יחסי מין ללא קונדום 7 ימים לאחר גמר הטיפול. שאלתי היא: 1. האים לאחר התקופה של 7 ימים מגמר הטיפול התרופתי האם קיום יחסי מין ללא קונדום מדבק ? 2. איך אני יכולה לדעת כשמתפתח לו התקף כך שאוכל בעתיד להערך בהתאם ? 3. האם יש מצב שכבר נדבקתי בהרפס כי קודם קיימנו יחסי מין ללא קונדום ואיזה בדיקה עלי לעשות? האם ללכת לרופא משפחה או רופא עור וכו'?

שלום אעשה לך חיים קלים. אין טעם שתגשי לבדיקה כי רוב הסכויים שיש גם לך הרפס ואולי אפילו לפני בן זוגך כי המחלה נפוצה ביותר ואינה עוזבת את גופנו ומדבקת כל הזמן- גם כשאין פצעים או שלפוחיות. הקונדום טוב תמיד ובלי קשר להרפס. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה