יבלות במפשעה.

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

09/06/2011 | 21:19 | מאת: פלוני

אוקיי, אז הסיפור הוא כזה; אני בן 23. לפני כמה חודשים הופיעו לי פתאום משום מקום יבלות במפשעה, מסביב לאיבר המין. הלכתי לרופא עור ומין, נתן לי חומצה סליצילית. השתמשתי במשך תקופת זמן מסויימת יחד עם טיפול בחנקן, ובאמת הנגעים חלפו כאילו לא היו. לפני שבועיים, שמתי לב שהם חזרו, אלא שהפעם הם על איבר המין עצמו. טיפלתי עם אותה חומצה סליצילית במשך פעם-פעמיים, עד ששמתי לב שהמקומות שבהם שמתי את החומצה (שק האשכים ואיבר המין עצמו) הפכו לחומים כהים, האם זה דבר שעובר או ש"נתקעתי" עם זה? עוד שאלה שיש לי היא כזו; שמעתי שיש חיסון לוירוס הפפילומה לנשים שיכול להשפיע גם על יבלות אלה, האם החיסון הזה אפקטיבי גם לגברים והאם הוא יכול למנוע חזרה של היבלות אע"פ שהוירוס כבר נמצא בגוף שלי? יש לציין שבפעמים הקודמות שראיתי את הרופא שלי, הוא קבע "על המקום" שמדובר ביבלות, לא ידוע לי אם זה קונדילומה או לא אבל אני משער שכן. באמת שאני כבר אובד עצות, אין לי מושג מה לעשות כבר כדי שהדבר הזה יעזוב אותי. זה מהווה מפח נפש רציני עבורי. האם יש טיפול שיכול להעיף את הסיוט הזה אחת ולתמיד? תודה מראש לכל עונה, פלוני.

נתן לי חומצה סליצילית. ^^הטיפול היעיל ביותר הוא לייזר המונחה באמצעות קולפוסקופ. בידיים מיומנות הטיפול אינו משאיר צלקות. אני נוהג להרדים את המקום בספריי ולא בזריקות. לאחר שכל המגעים מוסרים בודקים בקולפוסקופ שאין נגעים גם בשאר אברי המין, פי הטבעת וסביבותם ובפה. לאחר מכן עושים בדיקת PCR לוודא שלא נותרו נגיפי HPV. ואז ניתן לקחת חיסון. יש לציין שבפעמים הקודמות שראיתי את הרופא שלי, הוא קבע "על המקום" שמדובר ביבלות, לא ידוע לי אם זה קונדילומה או לא אבל אני משער שכן. ^^מומלץ לשלוח דגימה זערורית לבדיקה היסטולוגית [ביופסיה]. בגישה נכונה ניתן להתרפא מהמחלה לעד.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה