anal condyloma

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

15/02/2007 | 02:48 | מאת: איתן

שלום רב, אני וארוסתי כנראה הדבקנו אחד את השני בקונדילומה אנאלית. לשנינו יש בלוטות בפי הטבעת - כאשר אצלי התופעה חריפה יותר מאצל ארוסתי. מכיוון ששנינו ב2 קופות חולים שונות הלכנו לרופאים שונים: 1. לפי הרופא של(קופ"ח מאוחדת)י - ההמלצה היא על ניתוח אבל הוא נתן לי הפניה לרופא עור - שיתן לי משחות שאולי אולי יעזרו לי - למרות שהוא בספק מכיוון שהיבלות נמצאות גם בחלק הפנימי של האנוס. הניתוח שהוא המליץ לי הוא ניתוח בהרדמה מלאה וגורם לכאבים רבים אחריו, ולמרות כל זה, יש סיכויים גבוהים(של כ50%) - שזה יחזור ויהיה צורך בניתוח נוסף. לא נתן שום המלצה לגבי המשך מערכת היחסים עם ארוסתי. 2. ארוסתי היתה אצל רופא(קופ"ח מכבי) - המלצה לשרוף את היבלות שיש לה באנוס, טיפול פשוט שגורם לכאבים מעטים. לא המליץ על משחות, ואמר שמעכשיו עד לשריפת היבלות כדאי לנו לקיים יחסי מין עם קונדום - על מנת שלא נדביק אחד את השני עוד יותר ובמקומות חדשים כמו הווגינה או בפה. השאלות לי הם: 1. למה הרופא שלה לא המליץ על טיפול משחתי - למרות שאצלה המצב הרבה יותר קל משלי(3-4 יבלות לעומת אצלי שזה מספר גדול)? 2. האם לאחר שאנחנו נשרוף את היבלות - הוירוס יעלם ונוכל לחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום? לפי הבנתי שריפת היבלות הינה פעולה חיצונית ולא אמורה להשפיע על המצאות הוירוס בדם והאפשרות שאני אדביק את ארוסתי בזמן קיום יחסי מין. 3. אני הופנתי לניתוח מסובך, היא לשריפת יבלות פשוטה. אני הופנתי לטיפול של משחה לפני שאני הולך לתהליך כירוגי - והיא ישר לשריפה. מה קורה פה? מי צודק? 4. מי הוא המומחה מס' 1 בארץ בטיפול בקונדילומה אנאלית? אני מוכן לשלם כסף על מנת לגשת אליו בצורה פרטתית - ורק על מנת להיות בטוח שאני עושה את הדבר הנכון ולא פועל לפי רופא בינוני שאין לו מושג.. אשמח לתגובה עניינית. בברכה, איתן.

1. למה הרופא שלה לא המליץ על טיפול משחתי - למרות שאצלה המצב הרבה יותר קל משלי(3-4 יבלות לעומת אצלי שזה מספר גדול)?***טיפול לייזר הוא היעיל ביותר. 2. האם לאחר שאנחנו נשרוף את היבלות - הוירוס יעלם ונוכל לחזור לקיים יחסי מין ללא קונדום? ***לפני שעושים את הלייזר יש לעבור בדיקה קולפוסקופית מקיפה של כל אברי המין, פי הטבעת וסביבותיהם והפה. יש להסיר את הנגעים בלייזר, שוב באמצעות הקולפוסקופ ולבסוף לעשות בדיקת PCR המזהה DNA של הנגיפים. אחרי בדיקה וטיפולים מקיפים אלו נעלמים גם הנגיפים בשיעור 98% ואחרי מספר חודשים - כולם. לפי הבנתי שריפת היבלות הינה פעולה חיצונית ולא אמורה להשפיע על המצאות הוירוס בדם והאפשרות שאני אדביק את ארוסתי בזמן קיום יחסי מין.***הנגיפים לא נמצאים בדם אלא רק בעור ואכן עד שהם לא נעלמים - ישנה הדבקה. 3. אני הופנתי לניתוח מסובך, היא לשריפת יבלות פשוטה. אני הופנתי לטיפול של משחה לפני שאני הולך לתהליך כירוגי - והיא ישר לשריפה. מה קורה פה? מי צודק?***אין סיבה לניתוח מסובך ואני עושה את הפעולה הזאת לרוב בהרדמה מקומית, כולל בתוך התעלה האנלית. 4. מי הוא המומחה מס' 1 בארץ בטיפול בקונדילומה אנאלית? ***אני הנכם מוזמנים להיכנס לאתר שלי ללמוד את הנושא. http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm

23/02/2007 | 19:26 | מאת: איתן

תודה על התשובה - אצור איתך קשר ביום א'. מה דעתך על טיפולים אלנטרנטיביים אשר מוצעים באינטרנט - כגון התרופה ורינול? להלן קישור לאתר המכירות של התרופה: http://www.viranol.com תודה, איתן

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה