איבחון קונדילומה- רופע עור או גניקולוג?

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

06/02/2007 | 23:44 | מאת: אלמונית

ד"ר וקסלר שלום שאלה בסיסית; 1.חוששת לקונדילומה עקב גרד (לא תמידי) באזור החדירה בנרתיק ללא הפרשה או ריח. אני מתקשה להבחין לבדי למראה. האם מומלץ לפנות לבירור לרופא עור ומין ו/או לגניקולוג, בשל המיקום בגוף? אפשר שהידבקות תופיע שלא במגע מיני כי אם מגע בציוד ואביזרים בחדר עבודה משותף? נשמע נדיר ובכל זאת....? 2.הבחנתי מזה זמן רב בנקודות שחורות (לא בולטות) באזור פנים השפתיים הגדולות. יתכן שקיימות רוב הזמן מבלי שהבחנתי בהן. צורתן כשאר נמשים נקודתיים בגוף, ללא כל גירוי. האם יש לייחס לכך חשיבות יתרה? .

06/02/2007 | 23:57 | מאת: סליחה על הטעות!

ד"ר וקסלר שלום, החרדה מחשש לקונדילומה ניכרת בי היטב אחרת, אין לי כל הסבר לטעות החמורה לכתוב רופא בעין.... איתך הסליחה ד"ר

התייחסויותי: 1.חוששת לקונדילומה עקב גרד (לא תמידי) באזור החדירה בנרתיק האם מומלץ לפנות לבירור לרופא עור ומין ו/או לגניקולוג, בשל המיקום בגוף?***גניקולוג אפשר שהידבקות תופיע שלא במגע מיני כי אם מגע בציוד ואביזרים בחדר עבודה משותף? נשמע נדיר ובכל זאת....?***כן. 2.הבחנתי מזה זמן רב בנקודות שחורות (לא בולטות) באזור פנים השפתיים הגדולות. יתכן שקיימות רוב הזמן מבלי שהבחנתי בהן. צורתן כשאר נמשים נקודתיים בגוף, ללא כל גירוי. האם יש לייחס לכך חשיבות יתרה? ***רןפא עור

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה