שאלות על הרפס באיברי המין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/01/2007 | 01:18 | מאת: מעיין

שלום ד"ר וקסלר, ראשית אני רוצה להודות לך על הגישה המיוחדת וההתייחסות המרגיעה בה אתה נוקט. יש לי כמה שאלות כלליות לגבי הרפס באיברי המין שלא מצאתי עליהן תשובה במאמר שלך: 1. האם בעת התפרצות הרפס באיברי המין הוא מדבק ואם כן מה יהיה מקום ההדבקה - (באיברי המין או בפנים) במצב של: א. נשיקה צרפתית ב. נשיקה על הלחי (מעבר של רוק על העור) ג. לחיצת /מגע יד כשהיא נקייה. 2. האם בוחרים בניתוח קיסרי במקרה של התפרצות הרפס פעיל באברי המין לגבי שני סוגי ההרפס? או שרק במקרה בו ההתפרצות היא של ההרפס הוואגינלי "המקורי" ? תודה והמשך דרך צלחה בעבודתך הברוכה

שלום תשובותי שזורות בין שאלותייך 1. האם בעת התפרצות הרפס באיברי המין הוא מדבק ואם כן מה יהיה מקום ההדבקה - (באיברי המין או בפנים) במצב של: א. נשיקה צרפתית - הדבקה בפנים ב. נשיקה על הלחי (מעבר של רוק על העור) - אם אין שריטה לרוב אין הדבקה. ג. לחיצת /מגע יד כשהיא נקייה - אין הדבקה 2. האם בוחרים בניתוח קיסרי במקרה של התפרצות הרפס פעיל באברי המין לגבי שני סוגי ההרפס? או שרק במקרה בו ההתפרצות היא של ההרפס הוואגינלי "המקורי" ? רק אם יש פצעי הרפס סביב מועד הלידה.

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה