קונדילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

26/12/2006 | 09:32 | מאת: שואלת

שלום! האם קונדילומות שהן חיצוניות (על השפתיים הפנימיות של הפות) יראו תשובה חיובית בבדיקת פאפ או שפאפ מראה רק קונדילומה שנמצאת בצוואר הרחם? תודה

שלום, בדיקת פאפ מגלה רק חצי ממקרי הקונדילומה בצואר הרחם. כעיקרון יש סיכון שנגיפי ה HPV יחדרו ויגיעו לצואר. במקרה של קונדילומה בפות יש לעשות קולפוסקופיה מקפת כולל לצואר ורצוי לעשות פאפ דק שהינו יותר מדויק. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה