המשך למכתבי הקודם!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

22/12/2006 | 23:38 | מאת: מעיין

ד"ר יקר! בהמשך למכתבי הארוך הקודם אציין כי לא היה ברור לי מה פתאום רופאת הנשים נתנה לי דוקסילין, הרי בדיקת המעבדה הראתה שהכל תקין. הרי דוקסילין מיועד ברוב המקרים לכלימידיה. אז כיצד ייתכן שאני 3 שנים עם אותו בחור, ומקיימת יחסי מין רק אתו, פתאום מופיע זיהום? כמו ששאלתי האם ייתכן כי נדבקתי חלילה בעבר במחלת מין כולשהי ולא ידעתי, ולא טיפלתי והזיהום ממשיך עד היום וחוזר? הרי עשיתי חמש פעמים פפס שיצא תקין, עשיתי השנה פעמיים בדיקות הפרשה במעבדה שיצאו תקינות, ובדיקת שתן שיצאה תקינה. אז מה יכול להיות ההפרשות הצהובות ההלו, הריח והגירוד וקצת צריבה ואי נעימות שבאין מידי פעם. יש לציין שיש לי גם כאבים מטרידים באיזור הגב התחתון והאגן..., האם זה יכול להיות קשור? האם אני צריכה להתעקש על בדיקות מעמיקות יותר? האם אני צריכה להתעקש על בדיקות לאיתור מחלות מין? למרות שאני עם אותו בחור 3 שנים? אני כל הזמן חוששת שזה משהו מהעבר שלא טופל ועשה נזקים וכאלה. כאשר ביקשתי מרופאת הנשים שלי שאני רוצה לבדוק שאין הידבקויות ברחם והחצוצרות תקינות, כדי שאוכל להיכנס להריון תקין, אז היא אמרה שזוהי בדיקה פולשנית, ועושים אותה חלילה רק אם האישה מתקשה להיכנס להריון אחרי זמן רב. מה אתה מציע על מנת שאהיה רגועה? נורא חשוב לי ולבעלי להביא ילד בהקדם, אנחנו מנסים כבר תקופה ולא מצליחים. אני יודעת שזה לוקח זמן, אבל בכל זאת אני רוצה לדעת שהכל בסדר. אגב עשיתי גם שתי בדיקות אולטרסאונד שהיו תקינות. אציין כי היו לי תקופה דימומים בין המחזורים, ונורא חששתי והלכתי לרופאת נשים, ואבחנו שאולי זה מהשתן, ועשו לי בדיקת שתן ולא מצאו דבר. עד כמה שקראתי במאמרים שלך, שחלילה מחלות מין שלא טופלו בזמו כגון: זיבה וכלימדיה, עלולים חלילה לגרום לעקרות, פגיעה בחצוצרות, דלקות באגן, הידבקויות ברחם וכיו"ב. והאמת שזה ממש הפחיד אותי, ושאלתי את עצמי ואם חלילה נדבקתי בעבר ולא טיפלתי כי לא ידעתי, וזה חלילה עשה נזק שאני לא יודעת עליו. אז מה אתה מציע לי על מנת שאהיה רגועה? אתה רואה שהעניין מלחיץ אותי מאוד, ומדיר שינה מעיני. אנא ממך תענה לי בצורה ברורה על מנת שאוכל לדעת מה לעשות. תודה וסליחה על אורך המכתב. מעיין.

שלום, התייחסותי למטה: אז כיצד ייתכן שאני 3 שנים עם אותו בחור, ומקיימת יחסי מין רק אתו, פתאום מופיע זיהום? ניתן לברר זאת בפגישה עם גניקולוג. כמו ששאלתי האם ייתכן כי נדבקתי חלילה בעבר במחלת מין כולשהי ולא ידעתי, ולא טיפלתי והזיהום ממשיך עד היום וחוזר? יתכן. אז מה יכול להיות ההפרשות הצהובות ההלו, הריח והגירוד וקצת צריבה ואי נעימות שבאין מידי פעם? אי אפשר לענות ללא בדיקה. יש לציין שיש לי גם כאבים מטרידים באיזור הגב התחתון והאגן..., האם זה יכול להיות קשור?אולי. האם אני צריכה להתעקש על בדיקות מעמיקות יותר? כן האם אני צריכה להתעקש על בדיקות לאיתור מחלות מין? למרות שאני עם אותו בחור 3 שנים?כן. מה אתה מציע על מנת שאהיה רגועה? תגיעי לפגישה. אז מה אתה מציע לי על מנת שאהיה רגועה? תגיעי לבדיקה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה