וזלין

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

14/12/2006 | 19:02 | מאת: דני

שלום ד"ר אני ואישתי נשואים כ 14 שנים. בתקופה הראשונה לנישואינו היה קושי רב מאוד בחדירה ולכן התחלנו להשתמש בוזלין. דבר זה הפך להרגל. בתקופה האחרונה (חודשים אחרונים) אנו ניתקלים בתופעה מאוד מוזרה: כשבוע עד שבוע וחצי מקיום יחסי המין הראשונים שלאחר המחזור אישתי סובלת מעיקצוצים באיבר המין, דבר זה מאוד מציק לה אך עם זאת זה חולף מעצמו לאחר כשבוע וחצי ללא יחסי מין (דרך אגב גם אני סובל מאותם עיקצוצים באותם ימים וגם אצלי זה חולף כעבור מספר ימים). יש והיו לנו הרבה חשדות לגבי מקור התופעה: היגיינה, מקווה, מין אורלי ועוד. נאלצנו לבדוק את החשדות שלנו ע"י זה שהפסקנו מין אורלי, אישתי הפסיקה ללכת למקווה ושיפרנו את ההיגיינה. בחודש האחרון לא קיימנו יחסי מין שכללו חדירה אך מידי פעם קיימנו יחסי מין ללא חדירה (אך עם וזלין). ושוב תופעת העיקצוצים (אצלה בלבד) הופיעה ונעלמה כעבור מספר ימים. האם מקור התופעה עלול להיות הוזלין? אודה לך על תשובתך

שלום, וזלין אינו טוב להשגת לחות ביחסי מין. הלחות נוצרת בנרתיק כתוצאה מהפרשה מים מדפנות הנרתיק. הוזלין סותם את הנקבוביות דרכן אמורים המים לעבור. להזכירך - הוזלין הינו שומן המיוצר מתוצרי הנפט. יש לו תופעות לואי רבות ואולי אחת מהן היא זו שתארת. כדאי אולי לבחון את המקום בקולפוסקופ. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

15/12/2006 | 14:56 | מאת: דני

שלום ד"ר אני מאוד מודה לך על תשובתך אבקש לדעת פרטים אודות הבדיקה שהצעת. ודבר נוסף: על איזה תחליף לוזלין אתה ממליץ להשתמש. אודה על תשובתך

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה