שאלה...

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

13/12/2006 | 17:20 | מאת: ELI

אם אני עושה PCR ויוצא שלילי אזי אין לי את המחלה?אם אני יוצא שלילי אזי האם אני צריך להיות במעקב כלשהו?האם יש מצב שאני מסכן נשים גם אם אני שלילי?האם נשים שיבואו איתי במגע מיני במקרה שאני שלילי צריכות להיות במעקב כלשהו?עברו 8 חודשים מבדיקת הPCR האחרונה שעשיתי שבה יצאתי חיובי אין לי נגעים לפחות לא כאלו שנראים לעין למרות שהייתי גם אצל רופא עור שהסתכל בזכוכית מגדלת ולא מצא כלום האם יש מצב שהפעם אהיה שלילי?תודה

שלום, בדיקה בזכוכית מגדלת, המגדילה פי 2 אינה נחזבת. הבדיקה צריכה להיעשות באמצעות קולפוסקופ שהוא מעין מיקרוסקופ המגדיל פי 10-20-30-40-50 ויותר וגם זאת אחרי צביעה מיוחדת ושימוש בפילטרי צבע. אם ה PCR יצא חיובי יש לעבור קולפוסקופיה לכל האברים כולל לצינור השופכה ולתעלה האנלית ולפה [MOUTH]. יש לתגבר את המערכת החיסונית בין השאר ע"י הפגת מתחים ואומגה 3 ולחזור על הבדיקה כעבור 2-3 חודשים. האם בטופס תוצאות הבדיקה מסומנת גם תוצאת טסט של הערכה עצמה? ניתן לקרוא בכתבה שלי שבלינק הבא: http://www.genicolog.net/new/article.asp?fn=condyloma-papilloma(2).htm בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה