הידבקות בהרפס

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

06/12/2006 | 22:20 | מאת: רונן

שלום, כמו לחלק גדול מאד באוכלוסיה, יש לי הרפס בשפתיים וגם לחברתי יש. לשנינו אין הרפס באברי המין. קראתי בכמה מקומות, שלמרות שיש שני סוגי הרפס (טיפוס 1 של השפתיים וטיפוס 2 של אברי המין) עדיין תיתכן הדבקה של אברי המין בהרפס של השפתיים. רציתי לשאול: 1. האם אני עלול להדביק את חברתי בעת מגע אוראלי? 2. האם היא יכולה להדביק אותי? 3. בשני המקרים: האם מדובר בסיכוי גבוה או נמוך? זאת אולי השאלה הכי קריטית. אם הסיכוי גבוה - מה ניתן לעשות? תודה

שלום, ניתן להדביק כל הזמן גם כשאין פצעים פעילים. הסכוי הוא בערך 1:4 ואין מה לעשות נגד ההדבקות. ניתן לגלוש באתר הרשום למטה ולקרוא את המאמר המתאים. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

10/12/2006 | 14:03 | מאת: רונן

אז זה אומר שעל אנשים עם הרפס בשפתיים להימנע לחלוטין מסקס אוראלי? זה נשמע קצת מרחיק לכת, לא? אני מוכרח לציין בהקשר זה, שהיתה לי חברה במשך שלוש שנים, שגם לה היה הרפס של השפתיים, ולמרות שנהגנו לעשות מין אוראלי (שלוש שנים, אני מזכיר), שנינו לא נדבקנו בהרפס של אברי המין. האם זה לא עומד בניגוד לסיכוי העצום של 1:4 שציינת?

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה