איידס + דם!

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

05/12/2006 | 09:00 | מאת: מירי

ד"ר יקר שלום רב! נחתכתי כתוצאה מסכין, והחתך נשאר פתוח, אך לא מדמם. יום אחריי שכנה שלי מסרה לי חפץ והחזקתי אותו מספר דקות, ולאחר שהיא הלכה הבחנתי שיש לי דם טרי שבא במגע עם החתך ובעוד מקום ביד. בוודאות אני יודעת שזה לא הדם שלי, אלא שלה. כי החתך שלי הפסיק לדמם והדם נקרש. לאחר מכן היא גם אמרה לי שהיא נפצעה ביד. השאלה שלי היא האם חלילה יש לה משהו, האם אפשר להידבק בדרך שתיארתי חלילה באיידס או בצהבת? עד כמה שלי ידוע כדי שתתרחש הדבקה צריך להיות מגע ממושך בין שני פצעים פתוחים מדממים, אשר תתרחש העברה גדולה ומספקת של דם בניהם, האם נכון הדבר? אז לידע כללי: האם אפשר להידבק כאשר למישהו יש חתך נראה לעין או לא נראה לעין שאיננו מדבק, שבא במגע עם דם טרי של מישהו אחר? הרי לא תמיד אתה יכול לראות במה נגעת, ולא תמיד אתה יודע אם יש לך חתך ביד. מהם הסיכויים לכך? אנא ענה לי בהקדם על כל שאלותיי, כי יש לי חרדות בנושא, ואינני יודעת איך לנהוג. ואל תפנה אותי למידע באינטרנט, כי כבר קראתי. תודה, ממתינה לתשובה בהקדם, מירי

שלום, בדרך שתארת ניתן להידבק אם כי הסכון נמוך ביותר. בדיקת איידס תרגיע אותך. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה