מספר חששות ושאלות לגביי וירוס הפפילומה

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

26/04/2020 | 20:14 | מאת: דניאל

שלום אני בן 28 ולאחרונה התגלה שבת זוגתי היא נשאית HPV רציתי לשאול מספר שאלות, אני קצת מבולבל ואשמח שתעשה לי קצת סדר: 1. איך ניתן לדעת האם נדבקתי ממנה? ואיזה בדיקות אני יכול לעשות כדי לגלות? 2. איך נדבקים במחלה הזאת? (זה מועבר רק ביחסי מין או שגם חלילה ניתן להידבק בזה דרך נשיקות בפה או אפילו בדרכים אחרות?) 3. איך מטפלים בזה ונמנעים מהידבקות? 4. האם HPV מסוכן? 5. איך היא נדבקה בזה? לפניי שקיימנו יחסים ללא קונדום שנינו נבדקנו לשלילת מחלות מין תודה מראש

1. איך ניתן לדעת האם נדבקתי ממנה? = באמצעות בדיקת HPV PCR ואיזה בדיקות אני יכול לעשות כדי לגלות? 2. איך נדבקים במחלה הזאת? (זה מועבר רק ביחסי מין או שגם חלילה ניתן להידבק בזה דרך נשיקות בפה או אפילו בדרכים אחרות?)= כן, בכל הדרכים הללו 3. איך מטפלים בזה ונמנעים מהידבקות?= אין טיפול לוירוס אלא רק לגדולים. נמנעים מהדבקה וגם מתחסנים. 4. האם HPV מסוכן?=עלול לגרום מאי נוחיות וגרד ועד סרטן באופן נדיר. 5. איך היא נדבקה בזה? = ראה סעיף 2. לפניי שקיימנו יחסים ללא קונדום שנינו נבדקנו לשלילת מחלות מין?= לא בדקו לכם HPV

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה