טיפול בקנדילומה ומניעת הדבקות

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

17/11/2018 | 17:47 | מאת: מימי

שלום, לאחרונה גיליתי שלחבר שלי יש קנדילומה ואילו אני מחוסנת. יש לו נגעים הפרושים על כל איבר המין, הביצים והישבן שלו. מסתבר שלפני שלוש שנים הוא הסיר אותם בלייזר וזה חזר לו וכעת אני חוששת מאד ויש לי מס׳ שאלות: 1. האם במידה ונשכב עם קונדום אני חשופה להידבקות למרות היותי מחוסנת? 2. האם אוכל להדבק גם מבלי שנקיים יחסים? ואיך? 3. במידה ויסיר את הנגעים בלייזר, האם זה אומר שהוא לא מדבק כלל או שהוירוס עדיין קיים בגופו? 4. איזו בדיקה עליו לעשות על מנת לוודא שהוא איננו נושא את הוירוס יותר. 5. אם לייזר וקרמים נפטרים רק מהנגעים, איך נפטרים כליל מהוירוס? תודה מראש,

1. האם במידה ונשכב עם קונדום אני חשופה להידבקות למרות היותי מחוסנת?= החיסון לקונדילומה תופס ב 80% 2. האם אוכל להדבק גם מבלי שנקיים יחסים? = יחסי מין וגינלים/ אנלים/ אוארלים 3. במידה ויסיר את הנגעים בלייזר, האם זה אומר שהוא לא מדבק כלל או שהוירוס עדיין קיים בגופו?= בודקים את הוירוס בבדיקת HPV PCR 5. אם לייזר וקרמים נפטרים רק מהנגעים, איך נפטרים כליל מהוירוס? מערכת החיסון מחסלת את הוירוס

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה