קונדילומה חוזרת

דיון מתוך פורום  קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה

26/10/2006 | 12:44 | מאת: גילי

בחצי שנה האחרונה עברתי מספר צריבות בלייזר (4 במספר) בגלל קונדילומות מפושטות בנרתיק, בצוואר הרחם ומסביב לו. בעקבות כך, התחלתי לקחת ויטמין C לחיזוק המערכת החיסונית, אך לצערי כעת התגלו אצלי שני נגעים חדשים של קונדילומות בנרתיק. בדיקת הפאפ היתה תקינה. יש לציין, שבמקומות שצרבו לי בלייזר, כמובן, הנגעים לא חזרו. הנושא הפך למתסכל והשאלה היא האם אומגה 3 יעיל יותר לחיזוק המערכת החיסונית והאם ניתן להיפטר מהנגיף הנוראי הזה?

שלום, חשוב לחזק את המערכת החיסונית ואומגה 3 טוב יותר למטרה זאת אך חשוב יותר לנקוט בכל הפעולות הנדרשות והן: קולפוסקופיה מקיפה לכל אברי המין, פי הטבעת והפה, הסתכלות לתוך צינור השתן ולתוך התעלה האנלית, סילוק הנגעים בלייזר תחת קולפוסקופ ולסיום לוודא שלא נותרו נגיפים באמצעות בדיקת PCR. כל זמן זה להרתיח לבנים ומגבות, לסלק את הויברטור [אם יש] ולהימנע מהורדת שיער בלייזר ובאינפרה באיזור אברי המין ופי הטבעת. בן זוג חייב להיבדק ואם אין לו נגעים אזי שישעה גם הוא בדיקת PCR. בדרך זו אני יכול להבטיח החלמה שלמה מהמחלה. בברכה ד"ר שרגא וקסלר 052-2453662 www.genicolog.net

מנהל פורום קונדילומה, HPV, נגיף הפפילומה, צוואר הרחם, קולפוסקופיה וקוניזציה