מעקב זקיקים

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

11/06/2014 | 12:49 | מאת: רעות

שאלתי היא אם הרופא ראה במעקב זקיקים 2 ביציות שיבויצו, חודש ראשון בטיפול איקקלומין, מה הסיכוי להריון תאומים או בכלל להיקלט להריון?

12/06/2014 | 11:44 | מאת: קרן

רעות יקרה, שאלת את שאלת מיליון הדולר. יש כמובן סטטיסטיקות, שאינן זמינות לי כרגע ותלויות בהמון המון גורמים (בראש וראשונה הגיל שלך, הסיבה לטיפולים, מצב הזרע, החצוצרות, עובי הרירית, היריונות קודמים,וכו' וכו'), אבל כמו שיעידו כל הזוגות ה"לא מוסברים", בתחום הזה רב לפעמים הנסתר על הגלוי. מאחלת לך שזה היה הטיפול הקולע, אבל אם לא קחי נשימה עמוקה ותדעי שבסוף זה מצליח כמעט-כמעט לכולן. בהצלחה יקירתי!

12/06/2014 | 13:18 | מאת: רעות

אני קוראת על המון בנות שבטיפול ראשון באיקקלומין נכנסות להריון, אצלי ברוך ה לא הבעיה להיכנס אם כי הבעיה שהעובר לא מתפתח והדופק מפסיק בשבוע קטן, הייתי בהריון בינואר והדופק הפסיק בשבוע 8 ועברתי גרידה, כרגע הרופא רוצה להשיג הריון ואז לטפל בתמיכה בעובר, הרופא נתן לי סרופם (תחליף של איקקלומין) חודש שעבר וראה זקיק אחד גדול ואחד קטן אבל לא ניקלטתי, אז החודש הוא נתן לי איקקלומין והוא אמר שיש סיכוי לתאומים, אם יש לי שתי זקיקים גדולים שלדבריו שתיהם יבוייצו השאלה שלי מה הסטטיסטיקה שיהיה הריון כי אם יש שתיים זה לא סיכוי של 100% להיקלט להריון?? בנוסף אני לוקחת מסטיק תימני שאני יודעת שמגדיל מאוד סיכויים להיכנס להריון, פעם שעברה ניקלטתי באותו חודש שנטלתי מסטיק תימני.

14/06/2014 | 21:43 | מאת: קרן

כזכור, אנחנו לא פורום רפואי אלא פורום של תמיכה חברתית. יכולה רק לומר משנים של התעסקות בתחום הפוריות שככל שאת צעירה יותר והבעיה שלך קלה יותר (ובמקרה הזה אם אני מבינה נכון אין לך בעיית פוריות בכלל), הסיכויים להיריון מרובה עוברים כשיש כמה זקיקים גבוה יותר. ואגב, לא ברור לי אם את שואלת כי את רוצה היריון תאומים, אבל רק שתדעי שזאת לא התוצאה הרצויה של טיפולי פוריות, ואם את צעירה אני מציעה לך להסתפק בילד אחד בכל פעם ;-). לפחות עד כמה שזה בשליטה שלנו

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה