שלום לכולם- התייעצות

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

22/11/2013 | 17:06 | מאת: neta

שלום לכולם, אני אמורה בחודש הבא להתחיל טיפולים.. אשמח לקבל המלצות לרופאים. קבעתי תור לחודש הבא לפרופ לברן. האם מישהי שמעה עליו? בנוסף, רציתי לדעת תוך כמה זמן אורך התהליך מהפגישה הראשונה עם הרופא ועד היום שבו אני עוברת את ההפריה? אני גם לא יודעת כמה עוברים לבחור. אשמח לשמוע כמה אתן בחרתן ומה היו השיקולים. תודה רבה!!!

22/11/2013 | 17:18 | מאת: מטופל"שית

מאחלת לך שהות קצרה במחוזותינו :-) אני אנסה לענות על הכל - אישית אני לא מכירה את דר לברן מה שחשוב הוא שתתחברי לרופא שלך ותסמכי עליו. לגבי כמה זמן לוקח תהליך - זה מאד תלוי בפרוטוקול. יש פרוטוקולים ארוכים ויש קצרים יותר לדוגמא בפרוטוקול קצר מגיעים להפריה בדרכ שבועיים אחרי המחזור. בהחלט תוכלי לקבל הערכת זמן ברגע שתשבי עם הרופא שלך על הפרוטוקול. לגבי כמות עוברים - גם זה מאד אינדיווידןאלי תלוי בגיל שלך, באיכות העוברים בסיבת הבעיה ... אני אשמח אם תספרי לנו קצת פרטים עליך ועל מה הביא אותך אלינו ואולי נוכל לתת לך עוד מידע

23/11/2013 | 18:29 | מאת: קרן

גם אני לא מכירה את פרופ' לברן אישית אבל שמעתי עליו דברים טובים. ובכל מקרה, מדיניות הפורום הזה היא לא להמליץ/להתלונן על רופאים ספציפיים. כמו שמטופלשית כבר שאלה, רוצה לספר לנו עוד קצת פרטים עליכם ועל מה שמביא אתכם לטיפולים? כך נוכל לעזור לך הרבה יותר. גם לא ברור לי איך/אם את כבר יודעת שאת בדרך להפריה? האם את כבר אחרי שלב ההזרעות? אחרי ייעוצים שבהם נאמר לכם מסיבה כלשהי שאתם מופנים ישר להפריה? כי בדרך כלל זאת לא השיטה שמתחילים בה. כך או כך, נדמה לי שכוונת השאלה שלך לא היתה כמה זמן מתחילת הטיפול מגיעים ליום השאיבה, אלא כמה זמן מהפגישה עם הרופא מגיעים לתחילת הטיפול, וכאן אני יכולה להגיד לך שהרבה מאוד נמצא בידיים שלך, וככל שתדעי יותר ותהיי נחושה יותר תוכלי להתחיל בטיפול מוקדם יותר. אני הרצתי את הטיפולים מתחילתם בשל שילוב של גיל מתקדם (39 וחצי בתחילת הסבב הראשון, 41 בתחילת הסבב השני) וחוסר סבלנות כרוני...קיבלתי מהמרפאה מראש רשימה של הבדיקות שצריך לעשות והגעתי לרופאה בפעם הראשונה כבר עם כל הבדיקות (פרופיל הורמונלי, בדיקות דם כלליות, כירורג שד, בדיקת זרע לבעלי, פאפ סמיר ואולי עוד משהו), בפגישה הראשונה הרופאה אמרה לי שהיא רוצה גם צילום רחם ועשיתי אותו מיד במחזור הבא וכך קרה שבאוגוסט הייתי אצלה לראשונה, עשיתי הזרעות באוקטובר ונובמבר ובדצמבר כבר הייתי בהפריה המנצחת! זה נחשב מהיר, אם את רוצה לקבל פרופורציות

24/11/2013 | 01:58 | מאת: נטע

ראשית, תודה על התייחסותכן. אני בת 25 נשואה שנתיים. אני ובעלי היינו אצל רופא פוריות והוא אמר לנו שנצטרך לעשות ivf היות ואיכות הזרע של בעלי ממש לא טובה בגלל תרופות שהיה לוקח בעבר (בין היתר טיפולים כימותרפיים). התייעצתי בפורום אחר ונאמר לי כי זה ייקח כשבועיים כל התהליך ושעקב גילי הצעיר אין לי אפשרות לבחור מספר עוברים ושמותר לי רק אחד (לא נתון לשיקול דעתי). שיהיה לכולנו בהצלחה ושוב תודה (:

24/11/2013 | 22:08 | מאת: מטופל"שית

לגבי מספר העוברים זה לא מדוייק... יש הרבה גורמים שצריך לקחת בחשבון. הרופאים מאד מפחדים מהריון מרובה עוברים ולכן נמנעים מזה מצד אחד אולם מצד שני ( בתור מישהי שנקלטה עם שלישייה ) זה תלוי באיכות הביציות, בפרופיל הורמונאלי, בתגובה של הגוף שלך להורמונים, בחומרת הבעיה של בעלך ( האם השבחה רגילה או שאיבת זרע מהביצים ) ... זה גם מאד תלוי ברופא, אצלי לדוגמא בהפריה ראשונה בגיל 30 וללא בעיית פוריות נראית לעין הרופא החזיר 3 עוברים ונקלט אחד. זה בהחלט יתרון שאת צעירה, ובעיית זרע קלה ניתנת לטיפול ובעה שייקלט מהר :-)

25/11/2013 | 08:22 | מאת: קרן

למיטב ידיעתי, קודם כל הנהלים הוחמרו. שנית, יש הבדל משמעותי בין גיל 25 לגיל 30. ככל הידוע לי בהחזרה ראשונה-שנייה בגיל 25 רופא צריך סיבה ממש ממש טובה להחזיר יותר מעובר אחד, ושלושה נדמה לי שאסור לו בשום מצב. לא סגורה על זה, אבל כך אני מבינה

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה