שאלה משלי: דיקור

דיון מתוך פורום  פוריות חברתי - תמיכה

01/03/2013 | 15:57 | מאת: קרן

היי לכולן, אני יודעת שכמה מהבנות כאן, ונועה בראשן, מאמינות מאוד בדיקור סיני כליווי לטיפולי פוריות. אני לא מאמינה גדולה בתחום הזה, אבל גם לא ספקנית לגמרי (בניגוד לבעלי, שחושב שזאת שרלטנות לשמה...), ולכן ניסיתי כמה טיפולים, ואני חייבת לדווח שלי אישית זה לא עשה טוב במיוחד, בניגוד לחוויות שתוארו כאן. כלומר, זה לא הרגיע אותי, לא גרם לי להרגיש טוב במיוחד, והמחטים די כאבו לי אם לומר את האמת.... ועדיין, אם זה באמת עוזר כמובן שאני מוכנה להתמיד. לכן מעניין אותי אם יש למישהי ניסיון אישי או סיפורים שהיא מכירה שבהם דיקור סיני עשה שינוי דרמטי בתוצאות (לא בהפחתת תופעות לוואי, ב"איזון הורמונלי" כללי, וכיו"ב). במקרה הספציפי שלי הבעיה היא הרירית הדקה, ולכן הייתי שמחה לשמוע אם מישהי יודעת על מקרים שבהם דיקור הקפיץ את הרירית, נניח מ-5-6 מ"מ ל-8 מ"מ. או מישהי שבלי דיקור כמעט שלא היו לה זקיקים,ועם דיקור היו לה הרבה.בקיצור, תוצאות שאפשר למדוד ולראות בעיניים... וכמובן שאני מאוד שמחה בשביל כל מי שזה עוזר לה באופן כללי, ומאמינה שזה באמת יכול לעשות את זה, אבל אם עליי אין לזה את האפקט ה"מרגיע", אני תוהה אם יש בכלל טעם לנסות להמשיך. (ואני מתנצלת מראש על הסגנון המבולבל של השאלה. אני ממהרת לפני שבת, ואין לי אפילו זמן לקרוא את זה מחדש...) שבת שלום לכולן

03/03/2013 | 22:27 | מאת: נועה

דיקור זה ביטוי כללי למה שאפשר לעשות ברפואה אלטרנטיבית שיכול לגרום לשינוי מהותי. אני חושבת שדווקא דיקור לא תמיד מתאים לכולן. לי למשל זה חזק מדי, מכאיב מדי ולא רגיש מספיק. לי מתאים שיאצו, יוגה ושחיה. לחברה שלי טיפול צמחי נטורופתי מדוייק הביא אותה למצב מדהים לאחר אנדומטריוזיס קשה וכתוצאה היא הרתה בנסיון ראשון בגיל 40. כל אחת ומה שמתאים לה. יכולה להגיד לך חד משמעית שעובי רירית כרוני יכול להיות מושפע מאד לטובה מתזונה מותאמת + צמחים ועיסוי מכוון רחם. יש מישהי שהתמחתה בעניין בדרום אמריקה, שם עיסוי בטן תחתונה למטרות פריון הוא מאד מאד נפוץ ונעשה בידי מיילדות מיומנות שעובדות עם ידע שבטי עתיק. אם דיקור לא עובד בשבילך, חפשי מה כן יעבוד בשבילך. וכמובן שאשמח לעזור לך למצוא את המבוקש :-) אם תרצי...

04/03/2013 | 14:55 | מאת: קרן

שאלתי ספציפית על דיקור כי זה מה שניסיתי, בעקבות המלצה חמה של חברה, ואצל מטפל שנחשב מעולה. אני יודעת שיש גם עוד שיטות. בגדול, השאלה הספציפית שלי היתה האם יש משהו שידוע כעוזר מהר, באותו מחזור שבו משתמשים בו, בניגוד לשיטות ממושכות יותר, או שינוי חיים כללי. אני יודעת שזה נשמע חסר סבלנות, אבל זה מה שאני מחפשת כרגע... אתן דוגמאות רק שתביני למה אני מתכוונת: אכילת סלק לעיבוי הרירית, כאשר זה עובד (ואצלי אישית זה לא), עובד ממש תוך כמה ימים, באותו מחזור שבו אוכלים אותו. דיקור סיני סביב ההחזרה מתיימר לעזור לקליטה הספציפית באותו מחזור - והבנתי שיש מחקרים רפואיים "מערביים" שמוכיחים עלייה מתונה בקליטה אצל מי שעוברת דיקור ממש לפני ההחזרה. פשוט תהיתי אם יש עוד משהו כזה שאני לא מודעת אליו, ספציפית לעניין הרירית אולי, אבל גם באופן כללי. אם יש לך שם של הבחורה שהתמחתה בעיסויי רחם בדרום אמריקה, אשמח לקבל אותו ואז אחליט אם בא לי לברר איתה במה מדובר, למרות שאני ממש לא אוהבת עיסויים. איכשהו זה נשמע לי כמו משהו שיכול בהחלט לעבוד, עם המרצת הדם לאזור וכו'. יש לך גם את המייל שלי, אם את מעדיפה לשלוח לשם. ואגב, לעניין הרירית: הרופאה שלי טוענת שאני עושה מזה עניין גדול מדי, ושאני דווקא הוכחה לכך שרירית דקה -- כשהיא כרונית וכנראה מולדת -- היא לא מחסום בפני היריונות. עובדה שהיו לי כבר שלושה היריונות (מהם לידה אחת), כולם עם רירית דקה. לאחרונה גם נחשפתי לעובדת הסטיות המקובלות במדידות בין טכנאיות ומכשירי אולטרה סאונד שונים, והבנתי שזה שאני מתלהבת כשאומרים לי שהרירית שלי היא 6.5 מ"מ, ונכנסת לדיכאון כשאומרים לי שהיא 5.5 מ"מ, זה כמעט חסר משמעות. עד עכשיו ייחסתי המון משמעות לכל הבדל כזה בעובי, מבחינת סיכויי הקליטה שלי באותו חודש. (ייתכן גם שדברים כמו דיקור סיני או עיסוי רחם משפרים את הרירית ועוזרים לקליטה גם אם באולטרה סאונד לא רואים הבדל. כלומר, ייתכן שהעובי, שזה מה שהרפואה המודרנית מודדת, לא משתנה, אבל היא הופכת עשירה ומתאימה יותר לקליטה). לגבי תזונה, דווקא כאן אני מאמינה ששינוי גדול יכול להביא לתוצאות משמעותיות, אבל בכנות זה קשה לי מדי. אני מפקפקת מאוד שאם אוכל מדי פעם חיטת כוסמין במקום חיטה רגילה או אוריד פרוסת עוגה ביום זה ישנה משהו, ושינוי טוטאלי של הדיאטה גדול עליי - לפחות כרגע. אני אוכלת בריא למדי, אבל בסטנדרטים מערביים לגמרי, וכרגע אני לא מתכוונת לשנות את זה. אולי אם, חס וחלילה, אתייאש מתישהו מהטיפולים הקונבנציונאליים אבל אני מאוד מאוד מקווה לא להגיע בכלל לצומת הזאת

מנהל פורום פוריות חברתי - תמיכה