ניתוח

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

01/09/2006 | 22:52 | מאת: אייל

לפני כחצי שנה עבר ניתוח בקע מפשעתי בצד ימין. הניתוח תקין ואין חזרה של הבקע. יחד עם זאת התחושה היא של רגישות וחולשה בכל איזור המפשעה משני הצדדים. שאלתי היא , האם יש תרגילים בשיטה לעזרה ו "לחסוך" בקע חוזר או נוסף ?

02/09/2006 | 13:42 | מאת: אודליה קירשנבאום

אייל שלום. בקע עשוי להיגרם מנשיאת משאות כבדים וממאמץ מוגבר. שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור באמצעות פיתוח המודעות להרגלי התנועה והתפקוד, פיתוח היכולת להבחין במאמצים מיותרים וע"י כך עם הזמן האדם המתרגל את השיטה מסגל לעצמו דרכי פעולה ללא מאמץ, או בפחות מאמץ מזה שהיה רגיל אליו. כך שיטת פלדנקרייז תוכל לתרום להחלמה ולמניעה של בקע חוזר. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות