התפתחות איטית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

31/08/2006 | 17:05 | מאת: יפעת

בתי בת ה8 חודשים נמצאת תחת מעקב של המכון להתפתחות הילד (לפני כיומיים התחלנו), הביאו לנו סדרת בדיקות לעשות בדיקות מוח, צורה של ראש , לב וכו. הילדה החלה רק עכשיו להושיט ידיים לחפצים וגם זה בקושי, היא אינה מרוכזת בסביבה ולוקח זמן לרכז אותה, עשינו לה בדיקות ראייה ושמיעה ואנו ממשיכים במעקבים הבדיקת ראייה הראתה שיש לה מספר מאוד נמוך וצילינדר והשמיעה-שהיא שומעת מעט מאוד מתחת לבני גילה. קשה לה גם להרים את הראש בישיבה (היא עדין לא יושבת אך מתהפכת לכל הכיוונים ומרימה את הראש יפה כשהיא על הבטן). בקיצור אנו עדין לא יודעים מה יש לה אך אני רוצה לעזור לה במה שאפשר בינתיים. האם שיטת פלדנקרייז מתאימה לנו?

01/09/2006 | 13:58 | מאת: אודליה קירשנבאום

יפעת שלום. כן, שיטת פלדנקרייז- שלהב מתאימה בהחלט, מה גם שלא הייתי מתעכבת בגלל ההמתנה לאבחון מכיוון שהעבודה בשיטה באופן פרטני מתייחסת אל התינוק ומצבו האישי ובהתאם לכך יותאמו התרגילים. האבחנה כשתגיע אולי תוכל לעזור להתאמת תרגילים ודגשים נוספים. אני מאמינה ומקווה שדרך העבודה בשיטת פלדנקרייז שלהב תוכלי לעזור לביתך להתפתח בדרך הטובה ביותר. אודליה. הבהרה - שלהב זו השיטה שפותחה על בסיס שיטת פלדנקרייז ועוסקת בעבודה עם תינקות. לא כל מורה לפלדנקרייז בקיא בתחום העבודה עם תינוקות.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות