תסמונת העיפות הכרונית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

27/08/2006 | 19:43 | מאת: מ

אשתי אובחנה כסובלת מתסמונת העייפות הכרונית. שמעתי שבשיטת פלדנקרייז מטפלים במחלה הזו. איך זה עובד? כמה טיפולים צריך? מהו מחיר טיפול מקובל? תודה.

28/08/2006 | 17:46 | מאת: אודליה קירשנבאום

מ שלום. אכן שיטת פלדנקרייז נמצאה מועילה לסובלים מתסמונת העייפות הכרונית. קשה לי לומר בדיוק איך זה עובד, אך אני מכירה באופן אישי בחורה שסובלת מתסמונת זו, התחילה עבודה בשיטת פלדנקרייז ומצאה כי השיטה עוזרת לה. כתוצאה מעבודה זו אותה בחורה למדה בקורס מורים לשיטת פלדנקרייז, סיימה את ההכשרה והיום היא מורה בעצמה. העבודה בשיטת פלדנקרייז נעשית בשתי דרכים: אישית, בה המורה מתאים את השיעור לצורכי התלמיד, וקבוצתית. שתי הדרכים יעילות מאוד. אני לרוב ממליצה להתחיל בשיעורים אישיים, בהתאם לרצון וליכולת, ולהמשיך בעבודה קבוצתית שתשתלב בשגרת החיים (פעם או פעמיים בשבוע). מפעם לפעם בהתאם לצורך של התלמיד כדאי לחזור לשיעורים אישיים (שיעור אחד או סדרה של שיעורים). לא אוכל להעריך תוך כמה זמן אדם ירגיש שיפור, בטח לא ללא פגישה. המחירים משתנים כמובן ממורה למורה, ניתן לקבל שיעורים אישיים ברוב קופות החולים במחירים סבירים. מקווה שאכן תמצאו עזרה בשיטת פלדנקרייז. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות