שאלות על השיטה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

05/07/2006 | 09:23 | מאת: אמא

אני חושבת ששיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לנו, ויש לי כמה שאלות בנושא: 1. האם הטיפול פרטיני / קבוצות? 2. מה סדר גודל של מחיר למפגש? 3. איך אפשר לברר היכן יש מטפלים / מרכז באיזור מגורי? 4. האם יש צורך לפנות לטיפול עם ילד בן שנתיים וחצי, שהיה איטי בהתפתחות המוטורית (ישיבה, הליכה), וכיום לא הולך הרבה ברגל (רוצה כל הזמן ידיים / עגלה), ונופל הרבה (אולי זו הסיבה). 5. האם יש צורך לפנות לטיפול עם ילדה בת שנה וחודשיים שהיתה איטית בהתפתחות, וכרגע - זוחלת על 6, נעמדת (בעיקר על הברכיים), מטפסת על כל דבר. בתודה מראש על האינפורמציה

06/07/2006 | 14:39 | מאת: אודליה קירשנבאום

העבודה בשיטת שלהב נעשית באופן פרטני ולפעמים גם בקבוצות. אוכל לעזור לך למצוא מורה באיזור מגורייך אם תשלחי לי הודעה למייל האישי ותצייני את איזור המגורים. המחירים משתנים ממורה למורה. עצם החשש שאולי הילד/ה לא מתפתח כראוי מעיד על כך ששווה לבדוק. פגישה אישית אחת עשויה לתת לך כלים לעבוד עם הילד/ה בהתאם לשלב ההתפתחותי כדי לעודד התפתחות תקינה. גם אם הכל תקין, המורה ייתן לך רעיונות נוספים להמשך עבודה ומשחק עם הילד וכך תוכלי להפיג חששות. לגבי הילד בן השנתיים שמרבה ליפול שווה בהחלט לבדוק, במקביל הייתי מתייעצת גם עם רופא הילדים. בנוגע לילדה קשה לי לומר, תפעלי ע"פ התחושות שלך, תחושות של אמא בד"כ נכונות. אודליה.

06/07/2006 | 20:12 | מאת: דקל

שלום אמא לגבי ילדך שמרבה ליפול הייתי ממליץ לפנות למומחה ביציבה/פסיכומוטוריקה/פיסיו או מרפא בעסוק התפתחותית בעלי נסיון על מנת לאתר מהם הקשיים וממה הם נובעים,האם קיימת בעיית שיווי משקל?,האם שרירי הרגליים חלשיים?,האם קיים קושי בהתארגנות וקואורדינציה לאחר אבחון תצטרכי להחליט לאיזה כיוון ללכת אבל בגדול כדאי לשלב פעילות בקבוצה קטנה כמו שחייה או תנועה עם שיעור או טיפול פרטני ושוב תלוי בתוצאות האבחון מקווה שקצת עזרתי לסדר את המחשבות,בהצלחה דקל

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות