חוג פלדקרייז לפעוטות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

26/10/2005 | 01:11 | מאת: איילת

הי חג שמח בתי עדן בת 4 וחצי חודשים משתתפת בחוג פלדקרייז פעם בשבוע מגיל 3 חודשים לי מאוד משעמם בשיעור הדברים חוזרים על עצמם ואני לא מרגישה שאני לומדת משהוא חדש אני מטפלת שיאצו ואני עושה לעדן כל יום שיאצו המון דברים מאוד דומים לשיאצו, שאלתי האם להגיד למדריכה שמשעמם לי שאני לא לומדת משהוא חדש דרך הגב הקבוצה מאוד קטנה 5 תינוקות בקבוצה ויש יחס אישי תודה על התגובה חג שמח איילת אמא של עדן

27/10/2005 | 11:30 | מאת: אודליה קירשנבאום

בהחלט לומר למדריכה את מה שאת מרגישה. תנסי גם לשאול שאלות על הדברים שעושים בשיעור, תבקשי לדעת במה דבר זה או אחר תורם לתינוק, איך מפה מתקדמים הלאה... תבקשי את הדברים החדשים... אני כמדריכה סדנאות מהסוג הזה מאוד מקווה שאצלי זה לא כך (אני די בטוחה שלא) כי בכל שיעור מושקעת מחשבה רבה כך שכן ילמד משהו חדש בכל שיעור. מה שזה אומר - לא כל המדריכים אותו הדבר גם אם הכשרתם היא זהה. שווה לבדוק גם מהי ההכשרה של המדריכה . האם היא בכלל מורה לפלדנקרייז או שעברה רק הכשרה לעבודה עם תינוקות. ואולי יש לה הכשרה נוספת אחרת בתחום. זה מאוד חשוב ומשפיע על יכולתו של המדריך להרים את הסדנה ובאמת לתת לתינוק ולהוריו כלים ועניין בסדנא. אגב - אצל תינוקות קטנים במיוחד לפעמים בדיוק בזמן השיעור הם לא זמינים לעבודה - עייפים, ישנים, יונקים, גזים וכו'. למדריך צריכה להיות גם היכולת לעניין את ההורים במצבים כאלה. - בקיצור, אל תפסלי את הפעילות על סמך הכרות עם מדריך אחד. העבודה בשיטה יכולה לתרום לביתך המון, וגם לך במיוחד היות שאת עוסקת בתחום קרוב ויכולה ללמוד גם מנקודת מבט אחרת.

06/11/2005 | 22:51 | מאת: איתן לרנר

שלום לאיילת ולאחרים הנכנסים לפורום , אני רוצה להתייחס לדברים שעלו מדברייך ולהבהיר מספר דברים : עד כמה שידיעתי מגעת כמורה לשיטת פלדנקרייז , ניתן ללמד אותה לתינוקות רק בשיעור פרטי שהוא מעין טיפול ולא מצריך הנחייה מילולית . חוג פלדנקרייז , כלומר הנחייה למספר משתתפים את השיטה , חייב להיעשות על ידי הוראות מילוליות למשתתפים ולכן נדמה לי שהחוג שבו את ובתך משתתפות הינו חוג הקשור לשיטת שלהב או שי זילברבוש להתפתחות תינוקות . ייתכן כמובן שהמורה המלמד אתכן הוא גם מורה לפלדנקרייז , אך השיטה המלמדת הורים ותינוקות יחד מבוססת אמנם על שיטת פלדנקרייז אם כי איננה בעצמה שיטת פלדנקרייז . אשמח אם תפרטי יותר איתן לרנר

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות