התפתחות איטית

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

16/05/2006 | 21:03 | מאת: ליאת

בס"ד שלום בני בן שנה וחמישה חודשים ועדיין אינו הולך בכוחות עצמו!!! אנו נמצים במעקב נוירולוגי מגיל חודשיים בשל טונוס גבוה והתפתחות מוטורית איטית בני ישב בגיל 11 חודשים כאשר עד היום הישיבה שלו אינה תקינה [ישיבת w] לפני חודש ביקרנו אצל הנוירולוג והוא טוען שהכל תקין מה אני יכולה לעשות כדי להיות רגועה מדוע הוא לא הולך? מדוע כל שלב בהתפתחות שלו איטי יחסית לגילו.[ כמו הושטת ידיים, ישיבה והליכה] אשמח לתגובה תודה ליאת

17/05/2006 | 20:31 | מאת: אודליה קירשנבאום

ליאת שלום. לכל אדם קצב התפתחות משלו, זה נכון עבור כולנו לכן לא הייתי מתעסקת בשאלה מדוע זה כך. ייתכן שלבנך יש עיכוב בהתפתחות מאיזושהי סיבה שאולי קשורה בטונוס שרירי גבוה (גם בטווח הנורמה הטונוס יכול להיות גבוה, ולכן הנוירולוג אומר שהכל בסדר). העובדה שבנך עדיין לא הולך לא בהכרח מעידה על בעיה, כמו כן גם ישיבת ה- W. אך מכיוון שאת מתארת כי זו הישיבה היחידה שלו, וכן כי אובחנה בעבר בעיה של טונוס מוגבר, כדאי לדעתי להפגש עם מורה בשיטת פלדנקרייז או שלהב המתמחה בעבודה התפתחותית עם תינוקות. במפגש המורה יאבחן את מצבו ויתאים עבורו תרגילים אותם תמשיכו ותעשו בבית. מניסיוני תהליך עבודה כזה יכול להביא לשיפור והתקדמות. בהצלחה. אודליה.

17/09/2008 | 09:43 | מאת: אירית

שלום רב, נכדי בן 13 חודש. הוא תינוק שמח וחייכן. מזהה את מקורביו ,מקשקש וידידותי. התפתחותו המוטורית, מאוד איטית. רק עתה החל לזחול על גחונו ועדיין אינו מתיישב. כשמושיבים אותו, הוא יושב מצוין, זקוף ובטוח, משחק בצעצועיו ולא נופל. הוריו רגועים ודוגלים בדעה שיתפתח לפי הקצב שלו והכל יקרה "ביום אחד"...בינתיים לא פנו לאבחון או לעזרה רפואית. האם ניתן להאמין, שילד בגיל זה הוא באמת רק איטי בהתפתחותו המוטורית, או שמא יש בקצב איטי זה , משום "אור אדום" לבעייה כלשהי? לתשובתכם אודה, אירית

17/09/2008 | 09:44 | מאת: אירית

שלום רב, נכדי בן 13 חודש. הוא תינוק שמח וחייכן. מזהה את מקורביו ,מקשקש וידידותי. התפתחותו המוטורית, מאוד איטית. רק עתה החל לזחול על גחונו ועדיין אינו מתיישב. כשמושיבים אותו, הוא יושב מצוין, זקוף ובטוח, משחק בצעצועיו ולא נופל. הוריו רגועים ודוגלים בדעה שיתפתח לפי הקצב שלו והכל יקרה "ביום אחד"...בינתיים לא פנו לאבחון או לעזרה רפואית. האם ניתן להאמין, שילד בגיל זה הוא באמת רק איטי בהתפתחותו המוטורית, או שמא יש בקצב איטי זה , משום "אור אדום" לבעייה כלשהי? לתשובתכם אודה, אירית

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות