תינוק בן 11 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

03/12/2012 | 14:33 | מאת: מיכל

שלום, התינוק שלי בן 11 חודשים. זוחל גחון כ- 3 חודשים, זוחל במהירות. הזחילה שלו לדעתי נקראת "זחילת פצוע" כי יד אחת הוא מושיט קדימה ואת היד השניה הוא מקפל וכך הוא מתקדם. הוא לא זוחל על 6. הוא לא מתיישב לבד. אם מושיבים אותו הוא יושב יפה מאוד וגם יודע לרדת ממצב ישיבה למצב זחילה. לפני כמה ימים התחיל להעמד, ומאז הוא נעמד על כל דבר שהוא רק יכול. האם עליי לעשות משהו בעניין העובדה שהוא זוחל רק גחון ושהוא לא מתיישב לבד? תודה, מיכל.

שלום מיכל, תודה שפנית. חשוב מאוד מאוד לאפשר לו להושיט את שתי הידיים. משהו מונע ממנו להשתמש ביד אחת במלוא התנועה לה היא מסוגלת ומכאן באה הזחילה שתיארת. אני מאוד ממליצה כן לעבור איתו על תהליך המעבר מזחילה להתישבות בכל האספקטים - מהבטן, מהצד, מהגב. המעברים הללו חשובים במיוחד לכל מערכות שיווה המשקל, הראייה והחוש הקינסטטי. לא לוותר על השלב הזה. חשוב להיפגש עם איש מקצוע שיראה לך איך עושים זאת. ילד בריא "ישלים" את החסר במבירות רבה. כלטוב אילה טייכמן מומחית בתנועה בשיטת פלדנקרייז

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות