פלדנקרייז ואוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/11/2012 | 16:31 | מאת: אני

שלום, אני בחורה בת 23, אבל יש לי אוסטאופורוזיס (כתוצאה ממחלה במעיים). רציתי לדעת אם אפשר להיעזר בשיטת פלדנקרייז לחיזוק ובניית העצמות, וגם לשיקום שרירים אחרי תת משקל חמור מאוד (שכנראה גרם לפירוק השרירים) וחוסר בפעילותם (מעבר לבסיסית) כבר הרבה זמן. המון המון תודה.

שלום אני, תודה שפנית. הצטערתי לקרוא על שילוב התופעות אצלך. היות ורוב שיעורי הפלדנקרייז בקבוצה מתקיימים בשכיבה על הרצפה ויש הרבה שימוש בדחיסה ודחיפה של האיברים השונים אל המזרון מתקיימת הזדמנות לתאי העצם לשוב ולהתחדש - כתוצאה מהמעמס. יחד עם זאת, אני ממליצה להיות תחת פיקוח של איש מקצוע בנושא תזונה נכונה ומתאימה וטיפול רפואי לבעיות אותן ציינת. בנוסף, במידה ויש קושי להצטרף לקבוצה - מומלץ לקחת שיעורים אישיים. הרבה בריאות, אילה טייכמן מומחית בשיטת פלדנקרייז

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות