תינוקת בת שנה וחודש

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

20/07/2011 | 09:51 | מאת: אושרת

שלום רב , בתי בת שנה וחודש , יושבת ישיבת W . לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת על הטוסיק. בנוסף היא לא מוכנה לעמוד כאשר אני מנסה להעמיד אותה היא מתנגדת ומיד מקפלת את הרגליים . היא עומדת בכוחות עצמה בעזרת כסא, ספא אולם על קצות האצבעות. הייתי אצל מאבחנת התפתחותית אצל תינוקות , היא המליצה להתחיל בתרגילי פיזיוטרפיה בכח , כל שעה לעשות תרגיל במשך 5 דקות . עשיתי מה שהיא אמרה לי , אין כל שיפור ובנוסף הילדה התחילה לפתח ממש התנגדות לכל התרגילים , מפעילה המון כח שקשה לי להשתלט עליה. מה שקורה שאני לא מצליחה לעשות לה שום תרגיל ובנוסף אין כל שיפור. אתמול הייתי אצל פיזיוטרפיסטית , היא נתנה לי כמה תרגילים דרך משחק , שהחשוב הוא שהילדה תניח את כפות הרגליים על הרצפה . לגבי הישיבת W אין הרבה מה לעשות בגיל הזה. אני נואשרת ולא יודעת מה לעשות , מאחר ובגיל שנה וחדש כבר אמורים לעמוד יציב על הרגליים ולהסתובב בלול למשל.( זו ילדה שלישית שלי) אנא עזרתכם הדחופה איך אני עוזרת לילדה (אולי טיפול במים) והאם טיפול פלדנקרייז יכול לשפר את המצב. תודה אושרת

שלום לך אושרת תודה שפנית. מדברייך אני מבינה שהילדה כבר יושבת ונעמדת בעצמה ליד כסא. יחד עם זאת אני קוראת ש-עברתם דרך מטפלים רבים ואת אפילו שוקלת לקחת את הילדה לטיפול במים. המלצתי - להחליט עם איזה שיטה אתם מעוניינים להמשיך באופן עקבי וסדיר כך שהילדה תתקדם בדרכה ההתפתחותית. בהצלחה

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות