כמה שאלות על התפתחות, התהפכות ושינה..

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

16/06/2011 | 09:43 | מאת: טל

יש לי תינוקת מקסימה בת חצי שנה. לפני כשבוע התחילה להתהפך מהבטן לגב. כשהיא שוכבת על הגב היא יכולה להתהפך ולשחק על הצד אך לא התהפכות שלמה. שאלתי היא, מהרגע שהיא "גילתה" שהיא יכולה להתהפך היא מסרבת להיות על הבטן וישר כשמניחים אותה על המזרון היא מתהפכת. איך אפשר לגרום לה לשהישאר בנוחות על הבטן? בנוסף, עד לפני כחודשיים היא היתה נרדמת לבד במיטה. היינו שמים לה מוצץ והיא היתה הולכת לישון לבד. בחודשיים האחרונים (אחרי מחלה) היא זקוקה לידיים כדי להירדם או לנדנוד בעגלה. איך אפשר להרגיל אותה שוב להירדם לבד? שאלה אחרונה, מה תינוקת בגילה צריכה לעשות מבחינת התפתחות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה..

שלום טל ותודה על השאלות שלך. מדברייך אני למדה שהתינוקת שלכם התחילה להתהפך מהבטן אל הגב ובחזרה "עושה רק חצי דרך" ונשארת על הצד - ושם משחקת. נשמע לי שאת רוצה שהיא תישאר על הבטן. מה היא נהגה לעשות כששכבה על הבטן לפני שלמדה להתהפך? מה עוד את רואה שהיא עושה? הייתי שמחה לשמוע ממך - האם היא מתנסה ומנסה להתהפך מהבטן לגב גם דרך צד ימין וגם דרך צד שמאל? סה"כ - יש חשיבות רבה שילדים בגילה ידעו לעבור בין המנחים השונים - בטן-גב-צד ימין-צד שמאל ויוכלו לגלות את עצמם והעולם שסביבם מכל זוית אפשרית. כתבת לי על "נסיגה בדפוס ההרדמה" ובכן - זה מאוד טבעי. כל "יציאה משגרה" מבחינת התינוק שלנו כגון: נסיעה, ארוע משפחתי, שינוי בסדר היום ובמיוחד מחלה פוגע מעט ברגלים שרכש עד אז. והורים על פי רוב בזמן מחלה נוטים להקל ולפנק יותר את התינוק שלהם, כך שנדרשת מחדש הלמידה של "שגרת הלילה" או כל שיגרת יום אחרת. נסי "להכין אותה ואתכם" ל-חזרה לשגרה. את יכולה לחזור לאמבטיה-אוכל-עיסוי או כל שיגרת לילה שנהגתם בה לפני המחלה. ותהיו בריאים!!! אילה טייכמן

20/06/2011 | 09:13 | מאת: טל

הי אילה, ותודה רבה על המענה המהיר. כשהיא היתה שוכבת על הבטן היא היתה משחקת, נשענת על המרפקים ועל כפות הידיים, מושיטה ידיים למשחקים. כיום כשאני שמה אותה על הבטן היא מנסה ישר להתהפך לצד שמאל ואני מנסה "לחסום" אותה בצד זה ומלמדת אותה להתהפך לצד ימין (יש קצת התקדמות..). היא יכולה לשכב על הצד ולשחק אבל אני לא רואה שהיא מנסה בכלל להתהפך. מאד הייתי רוצה שהיא תשאר על הבטן כדי שזה לא יפגע לה בהתפתחות הלאה (עמידה על שש וזחילה). מה את ממליצה לי לעשות? עוד שאלה קטנה: האם חשוב להחליף מוצץ שמתאים לגילאי 6-12 או שאפשר להשאיר אותה עם מוצץ לגילאי 0-6? יש לזה בכלל חשיבות? שוב, תודה רבה..

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות