בן 4 חודשים שמסרב לשכב על הבטן

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

05/05/2006 | 14:51 | מאת: אורנית

אודליה שלום, בני בן 4 חודשים "סרבן" שכיבה על הבטן. הוא מרים את הראש כאשר משכיבים אותו על הבטן למקיסימום 3-4 דק', וגם את זה עם עזרה שלנו בהרמת הראש, כרגע נשען על האמות בלבד. האם בשלב זה הוא אמור כבר להשען על כפות הידיים? ולכמה זמן ברציפות? האם ישנה אפשרות לעודד אותו לכך באמצעות פלדנקרייז? אם כן, היכן אוכל לעשות זאת באופן פרטני (לא בקבוצה) ? בעוד שבוע אקח אותו לאיבחון אצל אורטופד, האם להמתין לאיבחון והאם ניראה לך שניתן לטפל גם באמצעות פיזיוטרפיה. תודה מראש אורנית

05/05/2006 | 21:53 | מאת: אודליה קירשנבאום

אורנית שלום. בהחלט כדאי וחשוב לעבוד עם בנך באופן פרטני. אני מעריכה שהאורטופד יציע פיזיותרפיה. אני יכולה להציע עבודה קצת שונה, בשיטת שלהב. חשוב שתדעי שבשתי הדרכים חשיבות רבה מאוד להמשך העבודה עם התינוק בבית ע"י ההורים ומי שמטפל בו. גם בפיזיותרפיה וגם בשיטת שלהב תקבלי הדרכה להמשך עבודה בבית. אני מאמינה שאם תנסי את שתי השיטות תוכלי לשלב בינהן ולמצוא את הדרך לעבוד עם בנך בדרך שתהיה מועילה ונעימה עבור שניכם. בהצלחה. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות