הליכה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

28/02/2011 | 12:42 | מאת: ורד

בתי בת 11 חודשים בדיוק. בגיל 8 וחצי חודשים נעמדה על הרגליים (עם אחיזה) ובגיל 9-10 חודשים התחילה ללכת עם אחיזה , כאשר היום עוברת בקלות מרהיט לרהיט, ואף עוזבת יד אחת. נראה שהיא מאד רוצה כבר ללכת ומאד מחפשת את הידיים שלנו , כדי שנחזיק אותה ותוכל להתהלך בבית. מספיק מבחינתה גם שנעמוד מולה וניתן לה 2 אצבעות והיא הולכת להנאתה... השאלה שלי האם זה נכון לתמוך בה מעט בצורה זו (אנחנו לא מוליכים אותה, אלא תומכים בה קלות) כאשר היא מבקשת והאם זה נכון להתפתחות ההליכה העצמאית , או שעדיף להימנע מזה ?

שלום ורד, תודה שפנית! הבת שלך צעירה וזריזה! :-) אתחיל מהסוף - על מנת שילד יוכל ללכת באופן עצמאי - יש לו צורך לשלוט היטב במערכת שיווי המשקל שלו. תהליך הלימוד הוא ארוך וכולל נפילות וקימות והתנדנדויות רבות רבות, מעברים "בטוחים" תחילה במישור צידי - לאורך הרהיטים ומעבר מאחד לאחר - עד שעוברים ללכת "קדימה" בין כסאות וכו'. במידה ואתם מרגישים שכיף לכם לתמוך בה ב-2 אצבעות - השתדלו לעשות זאת בגובה נמוך!! בהצלחה, אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות