בת שנה וחמישה וחצי חודשים - לא הולכת

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

16/01/2011 | 12:10 | מאת: עדי

שלום, בתי בת השנה וחמישה חודשים הולכת רק סביב רהיטים וכשנותנים לה יד או 2 ידיים אך אינה הולכת לבדה ואינה עומדת לבד (בלי ידיים). הציעו לי בטיפת חלב לטפל בשיטת שלהב. רציתי לדעת מהי השיטה והיכן ניתן לטפל בשיטה זו?

סליחה על העיכוב במתם התשובה. האם תוכלי לציין בבקשה כמה זמן היא כבר הולכת? השלב הראשון בהתפתחות ההליכה הוא הליכה צידית סביב רהיטים. לאחר תקופת ההתנסות הפעוטות לומדים לשלוט טוב יותר במנגנון מרכז הכובד וביכולת לשמור שיווי משקל בהליכה ואז הם מתחילים לנוע במרחב. ===== שיטת שלהב נקראת על שם המפתחת שלה - ד"ר חוה שלהב. מורה ותיקה בשיטת פלדנקרייז אשר מנסיונה בעבודה תנועתית עם אנשים בחרה לפנות לתינוקות וילדים - בשלבים בהם נרכשים דפוסי תנועה של חיינו. השיטה נלמדת בקורס בן 50 ימים. כרגע מתקיימים שני קורסים (בו זמנית) אחד בשיר"ם שבאסף הרופא (צריפין) - אם תרצו לבוא לשיעור במסגרת הקורס - נשמח לארח אתכם בתיאום מראש כמובן. הקורס השני - בת"א. == שמחתי לקרוא שבטיפת חלב המליצו לטפל בשיטת שלהב. כלטוב אילה טייכמן

20/01/2011 | 12:53 | מאת: עדי

העיכוב במתן התשובה הפך אותה לשמחתי ללא רלוונטית כי מיום ראשון הילדה הולכת :) כרגע היא עדיין נופלת מדי פעם וחוזרת המון לזחילה אבל היא כבר עומדת לבד ועושה לפחות 10 צעדים. תודה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות