התפתחות תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

14/05/2010 | 17:44 | מאת: אביבה

שלום רב, לבני מלאו 9 חודשים. ילד ראשון. נולד בתחילת שבוע 38 לידת ואקום הוא מתהפך מהבטן לגב ומהגב לבטן, הוא זוחל גחון לא עולה על שש, כאשר מנסים להרים לו את הבטן מהריצפה הוא עומד על הבירכיים אך אם עוזבים אותו הוא נופל על הפנים. לעומת זאת זחילת הגחון שלו מהירה, מגיע לכל מקום ובימים האחרונים מנסה להתרומם להושיט יד לספה ולהעמד על הרגליים. שמתי לב שאצבעות הידיים שלו בדרך כלל סגורות אגרופים סגורים, כאשר הוא רוצה לתפוס משהו הוא כן פותח את כף היד מעביר צעצוע מיד ליד, מנענע רעשן, אך כשידיו פנויות הוא שוב סוגר את כף היד, הוא לא מוחא כפיים, לא ניתן להפעיל לו את הידיים למחיאת כפיים הוא סוגר את כפות הידיים. מה עלי לעשות, כדי ללמד אותו למחוא כפיים, כדי שיזחל על שש. והוא עדין לא אומר שום הברה.משמיע קולות אך לא הברות כ- בא- אה- גא אני כן שרה לו שירים, ומקריאה לו סיפורים, הטלוויזיה תמיד פועלת עם תוכניות של ילדים, הוא כן מבין מה ששואלים אותו איפה אור, איפה הדגים, איפה אבא, איפה סבא הוא מסובב את הראש לכיוון. אשמח לקבל תשובה. תודה

שלום לך אביבה, תודה על פנייתך. מדברייך נשמע שהבן שלך סקרן ומתעניין וגם זוחל גחון בזריזות. הוא מתחיל עכשיו לנסות למצוא את הדרך שלו להעמד. יחד עם זאת את מציינת שכפות ידיו בדרך כלל מאוגרפות והשימוש שלו בכפות עצמן - מחיאות כפיים למשל הוא יחסית קטן. האם הוא גם מתחיל את המעברים לישיבה? כדאי היה לקבל הדרכה קצרה של מורה לפלדנקרייז או מדריך מוסמך בשיטת שלהב. אילה טייכמן נ.ב. באסף הרופא מתקיים קורס הדרכה בשיטת שלהב - ותמיד שמחים שם לארח תינוקות לשיעורי הדרכה לסטודנטים. אם מעניין אותך - נא פני אלי

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות