שאלה לגבי התפתחות של תינוק

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

29/04/2010 | 01:06 | מאת: ר.ו

שלום רב. בני בן 4.5 חודשים(נולד ב-14.12) וברצוני לדעת אם התפתחותו ונתוניו תקינים עד היום. בני בגיל 4 חודשים שקל 8.260 ק"ג והתנשא לגובה של 65.4 ס"מ. הוא נולד במשקל של 3.454 ק"ג וגובהו בלידה היה 50 ס"מ. אציין כי עד גיל חודשיים וחצי לערך הוא ינק וכאשר ניגשנו לקופת חולים לאחר שלושה חודשים מהלידה הוא שקל 5.900 ק"ג וגובהו היה 57 ס"מ. מגיל שלושה חודשים בערך עד גיל 4 חודשים, כלומר חודש הוא עלה משמעותית במשקל ובגובה: בחודש אחד עלה מ5.9 ל8.260 ק"ג (יותר מ-2 קילו בחודש) ובגובה עלה 8 ס"מ בחודש! אציין כי מגיל חודשיים וחצי הוא אוכל סימילאק. מגיל 4 חודשים לערך(טיפה לפני) הוא אוכל כל 3-4 שעות בעקביות 150 בקבוק ובלילה לפני השינה 180. האם יכול להיות שהיניקה פשוט פגעה בו בהתחלה וכעת הוא מפצה על כך? בנוסף לגבי ההפתחות: הוא מגיב לטעמי כשאני קורא לו בשמו, יש לו קשר עין לכל דבר שזז ומתקרב אליו, הוא מאד סקרן ברחוב, במכונית, בקניון לדוגמא. הוא מוצץ גם אצבע ושם חפצים בפה. ממש מושך בדברים ואף מתעצבן לפעמים בסוף. הוא מרים את הרגליים בעודו על הגב בצורה משולבת כזו באויר. משתולל ממש עם ברגליים ידיים באמבטיה וכאשר מלהיבים אותו וגם כשבא לו. הוא התחיל לפני כשבוע וחצי להרים יפה את הראש ולהימתח, למרות שעדיין יש פעמים שהוא מפיל את הראש לאחר כמה דקות שהוא מרים אותו יפה. בנוסף, היום הוא נטה עם הראש הצידה בעודו על הבטן והצליח בגלל ההטיה של הראש להטות את גופו ולהתהפך על הגב. לאחר מכן החזרתי אותו לעל הבטן ושוב ביצע את ההטייה עם הראש הצידה עד ששוב פעם התהפך. האם זו התהפכות באמת? האם כל הדברים שכעת יודע לעשות תקינים? האם חסר משהו? ומה לגבי המשקל והגובה? האם תקין? אציין כי אני 1.74 ואשתי 1.64 בערך. תודה על התשובה!

שלום לכם ותודה על הפנייה. איזה כיף לשמוע על כל הדברים הנהדרים שהתינוק שלכם בן ה-4.5 חודשים עושה. :-) נשמע שהתפתחותו תקינה. לגבי הצמיחה בגובה והעלייה במשקל - אם מבחינת הנתונים הסטטיסטיים של התחנה לבריאות הילד = טיפת חלב הוא נמצא בנורמה לגילו - לא נראה לי שיש מה לחשוש. להשתמע אילה טייכמן

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות