עיכוב בזחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

25/03/2010 | 14:35 | מאת: אמא לילד בן 11.5 חודשים

שלום רב, בני בן הה-11.5 חודשים החל לזחול זחילת גחון לפני כחודש. הזחילה שלו אינה תקינה משום שהוא משתמש בעת הזחילה רק ביד שמאל ורגל נגדית- ימין. אציין, שבני נולד במשקל 3,700 ק"ג, עם טורטיקוליס ,ייתכן שבעקבות לידה שלא התקדמה שהצריכה ניתוח קיסרי דחוף. בפעילות משחק שאנו מבצעים כשהוא יושב (יושב בכוחות עצמו), דווקא יד ימין שלו הינה הדומיננטית. עוד אציין, שהילד אינו מתרומם לעמידה בכוחות עצמו. הפיזיותרפיסטית שמלווה אותנו לאורך שנה זו, טוענת שאין בכך עיכוב שיש להיות מוטרדים ממנו. ובכל זאת, אני מודאגת ביותר. אשמח לקבל חוות דעתך.

שלום לך, היות ואתם בליווי של הפזיוטרפיה - אני ממליצה לשתף אותה במחשבות המטרידות אותך וגם לבקש ממנה תרגילים לבית. לא ציינת האם הילד עובר להתישבות באופן עצמאי או שאת מושיבה אותו. כל טוב

25/03/2010 | 19:06 | מאת: אמא לילד בן 11.5 חודשים

תודה רבה על התגובה המהירה! הילד אכן עובר להתיישבות באופן עצמאי. הוא גם עומד עמידת שש משפר שניות, מתנדנד וחוזר לשכיבת הגחון.ראוי לציין, כי הוא מטייל בכל הבית עם זחילת הגחון שלו. תודה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות