תינוקת בת 5 חודשים+ לא מתהפכת

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

07/03/2010 | 22:37 | מאת: טל

שלום רב. ביתי בת חמישה וקצת חודשיים תינוקת מקסימה חייכנית ומתוקה איננה מתהפכת מהבטן לגב ולא מהגב לבטן . יש לציין שאני התחלתי להשכיב אותה על הבטן בשלב מאוחר כי לא ידעתי את חשיבות העניין(אמא טריה)רק בחודש וחצי האחרונים אני מקפידה היא מרימה מאוד יפה את הראש אך אינה מתהפכת . יש גם לציין שלאחרונה היא מנסה כל הזמן להתרומם ושבת. האם יש ממה לדאוג ? בעלי אומר שכל תינוק וזמנו ושאני סתם לחוצה, אשמח לתשובתך.

שלום טל, תודה על הפנייה שלך אלינו. אני קוראת מדברייך שבחודש וחצי האחרונים את מניחה את התינוקת שלכם על הבטן יותר מאשר עשית בעבר ושהיא מרימה יפה את הראש. תהליך ההתהפכות מהגב לבטן ומהבטן לגב מתקיים בצורה מאורגנת אצל תינוקות (וגם אצל אנשים שמשתתפים בשיעורי פלדנקרייז) רק לאחר שהגוף עשה את כל ההכנות הנדרשות לכך - והן רבות. תינוקות בכל זמן שהם ערים ובמיוחד כשאנחנו, ההורים, מאפשרים להם לשכב על משטח, ינועו ויניעו את אבריהם בדרכים שונות שבסופו של דבר מאמנות אותם להגיע אל השלב הבא... צודק בעלך, שלכל תינוק יש קצב. יחד עם זאת חשוב להיות מודעים לכך שאם רק לאחרונה התחלת להשכיב אותה יותר על הבטן אז ה"שלב הבא" יקח מעט יותר זמן. יש לה להשלים תנועתיות במקום הזה. דבר נוסף שאני קוראת מדברייך - שהיא מנסה להתרומם לשבת. האם היא נמצאת זמן רק בטרמפולינה? בכיסא בטיחות? האם המזרון שלה במיטה מוטה בשל סיבה רפואית? האם נסיונות ההתיישבות שלה מתחילים במשיכת הראש קדימה?? אשמח לשמוע את תשובותייך. אילה טייכמן

09/03/2010 | 09:01 | מאת: טל

תודה רבה על תשובתך . צדקת ביתי נמצאת זמן רב בטרמפולינה . והיא מנסה להתיישב מרימה את הראש .

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות