עיכוב בהתפתחות

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

25/01/2010 | 08:15 | מאת: אורית

שלום רב, בתי בת 6.5 חודשים.והיא ממש לא אוהבת לשכב על הבטן, כל הניסיונות שלי מהרגע שהיא נולדה, היו לא פשוטים (אני משתדלת לשים אותה על הבטן ככל שאפשר). כשהיא על הבטן, היא מנענעת את הידיים והרגליים למעלה בחוסר נוחות, ומשמיעה צלילים שלא כיף לה. כמו כן היא זזה על הבטן בעיגולים לעיתים כדי להשיג צעצוע, לא מתקדמת קדימה, ולעיתים מתקדמת אחורה. היא התגלגלה מהבטן לגב מספר פעמים מועט ביותר ועושה זאת לא כל יום. כמו כן ברצוני לציין כי היא מנסה לשבת ב-90 מעלות ומצליחה כשהיא על בסיס הטרמפולינה. חוץ מזה מבחינה מילולית- היא מקשקשת הרבה ואומרת הרבה הברות. האחות בדקה אותה בטיפת חלב ואמרה שנראה לה שהילדה קצת מתעצלת אבל שההתפתחות שלה תקינה, אני מצד שני מאוד דואגת, וחוששת שיש עיכוב גדול. שאלתי: האם נראה שיש לה עיכוב בהתפתחות? תודה,אורית

26/01/2010 | 22:56 | מאת: אודליה קירשנבאום

אורית שלום. תודה על השאלה, ניתן ללמוד ממנה רבות. כשאומרים על תינוק שהוא "מתעצל" אני שואלת את עצמי למה. תינוק נולד לעולם שכל דבר בו חדש עבורו. הסקרנות היא יצר בזכותו התינוק מתפתח לכן היא חלק בלתי נפרד בעצם היותו תינוק. אני לא מאמינה בתינוקות עצלנים. אני מאמינה שלכל התנהגות יש סיבה. כאשר תינוק לא אוהב לשכב על הבטן כנראה שמשהו בהתארגנות שלו לא מאפשר שכיבה נוחה על הבטן המאפשרת תנועה וחקירה של המרחב (הרי זה מה שתינוק עושה...) לכן חשוב שתהיי עם ביתך כאשר היא שוכבת על הבטן. תלטפי אותה תדברי איתה תטפחי קלות על גבה. שימי לב אם המפשעות שלה מתיישרות מספיק כדי לאפשר שכיבה נוחה על הבטן, באיזה אופן היא נשענת על הידיים, האם יש פרטים נוספים המושכים את תשומת ליבך כאשר היא שוכבת על הבטן?. אם יש לך שאלות ספציפיות תשאלי כאן. ובמידת הצורך תוכלי לקבוע שיעור עם מורה מוסמך לשיטת פלדנקרייז ושלהב כדי שיוכל להדריך אותך בהתאם להתפחותה של ביתך (אם תצטרכי עזרה במציאת מורה באיזור מגורייך אשמח לעזור). בברכה, אודליה קירשנבאום.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות