עיכוב בזחילה

דיון מתוך פורום  שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות

19/10/2009 | 13:51 | מאת: אילנה

היי ביתי עמית היא בת 9.5 חודשים , מתהפכת מהבטן לגב בשני הצדדים וכמו כן זוחלת אחורה תוך דחיפת הגוף ע"י הידיים . מדי פעם היא מנסה להגיע לחפץ כלשהו שמעניין אותה והיא נמתחת כדי להשיגו ואף מנסה לדחוף עם הרגליים ועם יד אחת והיד השנייה כאילו "נתקעת" באיזור החזה. לפעמים מצליחה לשחרר אותו ולפעמים פשוט מתייאשת ועוברת לשחק במשהו שנמצא יותר קרוב אליה . כמו כן, היא החלה לאחרונה להרים טוסיק ואף לעמוד על 6 ולהתנדנד קדימה ואחורה . היא מצליחה לשבת יציב אם מושיבים אותה ( מאחר והיא נמצאת במעון היא למדה לשבת יציב) לפעמים נראה שהיא מנסה מישיבה לעבור לשכיבה על הבטן ע"י הבאת הגוף קדימה אך עדיין לא השלימה את המעבר מישיבה לשכיבה או הפוך . שאלתי היא האם קיימת בעייה בכך שעמית לא זוחלת עדיין גחון כמו שצריך והאם היותה חולה ברוב הפעמים בגלל השהות שלה במעון משפיעה על עיכוב בזחילה .... האם אני אמורה להיות מודאגת .... אודה על תשובה מהירה ,

21/10/2009 | 21:36 | מאת: אודליה קירשנבאום

אילנה שלום. מדברייך ביתך זוחלת לאחור ומתחילה לעמוד על 6 ולהתנדנד קדימה ואחורה. אלה שני סימנים להתפתחות תקינה לגילה. נכון שיש תינוקות מפותחים יותר אך זה לגמרי בטווח התקין. כתבת על שהיא יושבת, כנראה כי מושיבים אותה במעון, ואינה יודעת להתיישב או לעבור מישיבה למצב אחר. אז נכון, עדיף היה להמתין לכשתתיישב בעצמה, אך יש לפעמים דברים שקורים קצת אחרת ממה שהיינו מעדיפים. במידה ובכל זאת את חוששת את תמיד יכולה להיפגש עם מורה בשיטת פלדנקרייז/ שלהב או מומחה אחר להתפתחות תינוקות ולקבל חוות דעת ותרגילים לתמיכה בהתפתחות התקינה, על סמך בדיקה מעמיקה יותר. לילה טוב. אודליה.

מנהל פורום שיטת פלדנקרייז ושיטת שלהב לעבודה עם תינוקות